En månad

Helena, Anna och jag ska försöka komma in i en nyttig och bra träningsmånad. När vi är tre om det så ska väl motivationen hålla sig någorlunda uppe. Detta betyder, inga onyttiga måltider som snabbmat eller kakor eller godis osv. (Helena förstörde den biten för mig idag när hon kom med kaka) FY HELENA! Hon kan redan mina svaga punkter... Men iallafall, fredag eller lördag eller möjligtvis båda så får lite gott snax dyka upp, men på vardagarna är det strikt. Måndag till fredag är det träning som gäller varje dag, löprunda varje dag plus egen styrka de dagar jag känner för det. Eventuellt träning på söndagar med. Tror ni jag kommer att hålla det ?! Jao, fuskat har jag ju redan gjort andra dagen, men kan ju bara bli bättre då! ;)
Dagens lunch! Supergod sallad med mycket smaker faktiskt med kyckling och BBQsås. Ikväll fick jag smaka av värdpappans underbart goda nyrökt/grillat kött. Vilka smaker han hade fått till i köttet! Kan ju verkligen inte säga att de är dåliga på att laga mat här eller att de har onyttiga måltider vad gäller föräldrarna. Däremot äter barnen typ bara onyttigt. Men men, ska väl hålla mig till föräldrarnas "regler" vad gäller barnens mat.


Myspys

Detta är vad jag myser med om dagarna! Mina flickor bor ju på andra sidan jordklotet nu. Får mysa med katterna tills jag kommer hem igen. Har faktiskt legat typ i sängen hela dagen när jag varit ledig. Skypade med mamma, såg på en film och var inne på internet. Helena kom förbi med kaka och en liten busig pojke (Kaden, hennes värdbarn). Höll på att skratta ihjäl mig här om dagen när de var över på besök. Vi satt nere i källaren och lekte med de typ 100 gossedjuren som finns utspridda på golvet.
 
Kaden :"Look at that black stuffed animal!"
(Katten som vandrar omkring bland gossedjuren)
Kaden :"Look at that stuffed animal, i want to play with it!"
Efter in liten stund
Kaden : "oooh is it real?" (och ser helt förvånad ut)
"Haha yeah Kaden, it´s real, it´s a cat"
Kaden : "ooooh"
 
 
 
Har hört mycket om att jag har kattögon. Jaa, vad tycker ni?
 
 
 

En liten dipp..

Igår var inte en av mina bästa dagar. Fick en liten dipp igår, men lyckades få tillbaka lite energi efter att ha pratat med både pappa och mamma på skype. Känns underbart att ha skype när man behöver prata en längre tid. Under min lediga tid på dagen passade jag på att åka över till Anna i Northbrook för att bada och sola och bara prata. Precis vad vi båda behövde. Så lite färg har jag nog lagt på mig:) Efter jobbet på eftermiddagen hade jag ett samtal med familjen och nu känns det som att mycket har släppt i kroppen. Anna och Helena kom förbi en sväng sen slog jag och Anna på filmen "Black swan".
Upp idag igen kl 07.15 och fixa barnen till skolan, sen har jag bara legat inomhus i min säng. Är så himla trött. Men i eftermiddag så måste energin upp igen för då måste jag åka med Bridget till både Gymnastik och hockeyträning. Sen tänkte jag själv köra igång med ett träningspass.
Här kommer lite bilder från i Fredags. Åkte in till Glenview för att äta på restaurang och se på Bio. Åt inne på Yardhouse. Massor med människor så antar att restaurangen är väldigt populär. Helena köpte öl, medan jag och Anna fick nöja oss med Coca cola. Maten var underbar. Även om det var potatismos till, som kanske inte alltid är det man vill ha på restaurang, så var det det godaste jag har ätit på 1 månad! Gud så gott det var!

Jelly wrestling

Åkte in till Chicago igår till en strand med massor utav volleybollplaner och då menar jag massor 20-30planer, musik, massor av människor och spännande saker. Vi åkte ett större gäng au pairer. Det var inte så varmt som det brukade vara, ganska mycket moln men en trevlig dag blev det. Lc (i grön bikini) hoppade in i en tävling för att vinna pengar men någon vinnare utsågs aldrig för poliserna kom och avbröt och de fick packa ihop. Tillståndet saknades. Gelé brottning. De sa att de hade lite tävlingar för att det var slutet på sommaren! Sånt saknar vi i Sverige:)

Ska man vara fin får man lida pin

Dethär var nog den konstigaste ansiktsmasken jag någonsin testat. Var som en tygbit man la över ansiktet. Sved lite med den på med. Men ska man vara fin får man lida pin. Kändes skönt efteråt.
Sitter och lyssnar på Veronica Maggio nu. Ska fixa iordning mig och snart åka och köpa en volleyboll, sen blir det stranden för hela slanten! Hoppas att solen håller i sig och att vi inte blir påverkade av orkanen som kommer in över New York och norrut.

Svenska chokladbollar

Har fått lite färg i ansiktet idag. Åkte hem till Anna och sola och badade i deras pool i tre timmar sen hem och jobba. Var kul att jobba idag. LC kom över. En av au pairerna i området med barn som är lika gamla som mina. Skönt att barnen håller sig underhållna, medan jag och Lc gjorde svenska chokladbollar och ett försök till hemgjorda chips. Barnen tyckte att de blev ok men hehe nae de blev inte så bra! Nu sitter mina värdbarn framför Tvn i 10 min till sen är det läggdags. Känner att jag med behöver sova nu (halv 10) men jobbar ända till 11 sen blir det troligtvis att åka in till Evanston på hemmafest med Lc. Spännande men är inte säkert än.
Vet inte vad det är med bilden men den får mig glad!

Crazy, stupid, love

Nyss hemkommen från bio med två härliga tjejer från Sverige. Helena och Anna. Kom på en komisk sak att Helena bor 5 min gångavstånd från mig i Norrköping:) Kan man tänka sig! Blev först middag på en supermysig restaurang. En riktig köttbit med tillbehör. Det var det godaste jag har ätit på tre veckor om inte mer! Någon timme senare blev det bland den godaste glassen jag ätit, Ben & Jerrys. Har aldrig smakat det tidigare, men fy sjutton vad gott det var! Så nu är min mage lite svullen även fast jag tagit laktostabletter! Filmen vi såg på bio heter "Crazy, stupid, love". Riktigt bra film. Rolig och bra skådespelare. Älskar Steve Carell! Men nu är det sovdags, hoppas på en fin dag imorgon!

Världens godaste bagel

Köra barnen till skolan, handla mat, diska, tvätta, städa, laga mat, lämna tillbaka skor, små ärenden, se till att ett av barnen kommer till ett kalas, möte med LCC och värdmamma, middag med vänner och bio. Ja nu sitter jag iallafall och vilar lite och äter världens godaste bagel!
Rom sommar 2011. Spanska tappan!

26 augusti

Har inte skrivit på några dagar nu, "förlåt mamma och pappa" ;) hehe. Men har inte hänt så himla mycket mer spännande. Barnen har börjat skolan så nu börjar jag jobba från 07.30-9, fritid till kl 3, sen jobb igen från 3-7pm. Men händer att jag slutar tidigare vissa dagar. Känns som ganska bra tider. Det rullar på bra med familjen, rutinerna börjar falla på plats. Känner att matvanorna här redan gör att jag saknar svensk mat. ÅÅå så gott det skulle vara med spagetti och köttfärssås! Eller köttgryta eller kycklingpaj eller jaa.. vad som hellst. Har städat i köket och damsugit, tvättat och fixat endel idag. Tränat lyckades jag att hinna med också. Nu ska jag strax ut till någon bar och träffa lite människor, är as trött men kommer nog bli kul! Imorgon ska jag försöka mig på mataffären. Herregud, jag hoppas inte att det kommer att ta tre timme för mig att handla som det tog för en annan au pair! Hehe, ska försöka hålla mig på en timme. Får väl försöka hitta mig en personlig assistent annars;)
Sov gott Sverige!

My host children

Jobbat idag från kl 8-17. Tog en lugn och skön morgon med frukost, kollade lite halloweenkläder på datorn, sen kom Helena förbi med sin hund och ett av värdbarnen en stund. När de åkte passade vi på att åka till party affären. OBOY vad grejer de har!! Så himla kul att arrangera fester om vi hade en sån affär i Sverige!!! Muggar i alla dess färger till kostymer och peruker i alla dess former och tema pynt i mängder. Nu sitter jag och funderar på mitt nästa drag för eftermiddagen. Slängde resten av kakorna för nu ska jag vara nyttig. Inga mer sötsaker för min del. Är ju godare att ta någon matbit istället. Varför förstår inte kroppen det förrän man har proppat i sig några kakor. Men nu, bara nyttiga köp i framtiden....blir ett försök iallafall!
Fick min första lön idag, men bankkortet har inte kommit än så inga pengar för mig på ett tag:)
Här är mina värdbarn

22 aug

Upp tidigt idag. Hade en gäst som sov över. En ny au pair som kommer att ta över Emmas plats. (Emma som är en av svenskarna som jag umgåtts med) Anna heter den nya tjejen och är också från Sverige så det känns skönt måste jag säga. Någon man kan prata med utan att haka upp sig på ord och allt vad det kan vara med engelska språket. Men iallafall, var tyvärr tvungen att dra upp henne med, för idag åkte jag, Anne-Sofie och Helena in till Chicago och kollade på Air & water show. Coolt var det. Fick även se en stor del av staden. Måste definitivt sitta och äta ute på Navy pier. Så fint om kvällen. Sen var det dags att åka hem och fixa sig för kvällen för då var de dags för Emmas goodbye party. Middag och massor av tårar. Supergod mat och väldigt trevliga människor. Nu sitter jag hemma och smockar i mig de godaste kakorna jag ätit. så här underbart sega med choklad i. När den här asken är slut så ska jag komma in i min nyttiga period med mat och träning, för några fler kilon på kroppen är förbjudet!

Waiting for the rain to stop..

Sitter i mitt rum och väntar på att det ska sluta regna. Planen var att ta mig igenom en löprunda och ett eget corepass. Har min nya tröja från Victoria secret på mig. Så skön, så mysig. Älskar den. Blev lite shopping igår med. Måste snart slå mig på fingrarna:) Fick komplimaner för min stil i nästan varje affär jag gick in i. Vet inte om det är för att vara snäll eller vad det var, men kul:) Fick en kommentar om att jag såg ut som en LA tjej. Tar det som något positivt!:) Tänk vad man kan få en människa att lysa upp med lite komplimanger. Ikväll blir det filmkväll hemma hos en av Au pairerna i området. Båda tummarna upp!
Bamsekram till er från Chicago!

One day

Såg på bio igår med lite männsikor som bor i närheten av mig. Vi såg One Day. Superbra film, alla satt och bölade. Vill se den igen. Så vacker ...

Catches bad dreams

Tror att jag håller på att bli ett kakmonster också. De har så goda kakor. Sånnahär kakor med små chokladbitar i och dessa är sega. Inget "kras" när man biter i dem utan så sega att man kan böja den på mitten utan att den går av. ÅÅ mums. En kak kartong uppäten på två dagar.
Detta var det första jag satte upp i mitt rum när jag kom. Tvångstanke att ha kanske. Men det ger mig trygghet på något sätt. Har haft den hur länge som hellst. Köpte en ny stor innan jag åkte men den fick vara kvar hemma på väggen. Drömfångaren följer med mig överallt!
Har länge letat efter ett fint smyckesträd. Nemen titt. Det var ju bara att åka till USA så fanns det där mitt framför ögonen på mig! Passar perfekt på min byrå.

Kläder var det ja....

Nu har det snart gått en vecka och det känns fortfarande bra. Kanske är det för att Anne-Sofie är kvar men kanske kommer att kännas bra när hon åker med, att man får ta tag i allt själv. Kunna bestämma lite:) Men superkul ha det varit. Långa arbetsdagar eftersom barnen inte går i skolan än. Fick jobba över igår. Men drog sedan hem till Emma och lagade tacos. Dessa tjejer kommer att åka hem snart så jag måste fixa mitt egna tacogäng. Kommer att bli galen utan tacos på ett år! Ordnar sig alltid!
Och sen var det kläder ja.....och spara pengar.....och kunna resa endel...jaa....hur ska detta gå till?! Kommer att bli ett modemonster här i USA. Inte ett modemonster som ska följa alla trender, utan ett monster som gillar det hon ser och köper allt hon gillar att se...och sen hittar lite till hon gillar och.... aa det kommer att fortsätta. American apperal, Victoria secret, Urban outfitters, Akira, Top shop... ja finns massor av favoriter. Men nu måste jag sova för att orka med rise and shine!
American apperalAkira

ååååh... kan ni gissa vad det är för hus jag har bakom mig???


First day of work

Idag var min första dag på jobbet. Upp kl 7am och fixa frukost och skjutsa Bridget till "Swedish hockey camp" tydligen svensk spelare som var coach. Riktigt duktig var hon. Hem i mellan och åt lite och skypade med far min:). Sen hämta Bridget vid 11.30am för att äta lunch och försöka hitta på något att göra. Blev att vi tog Coco (deras hund) på en promenad till en park, sen lärde jag Bridget en ny lek då man sitter på gungor och lite annat där till. "Swings" döpte hon leken till och blev väldigt populärt. Har även lärt henne Pinockio som hon ofta tjatar om. Man hoppar ifrån varandra och sen ska man försöka ta ut den andra genom att trampa, "nudda" foten. Vi hann också med en sväng med båda barnen till djur butiken. Så söta och roliga djur. Dagen rullade förbi fort till kl 5.00pm. Men är as trött redan nu kl 9.00pm så ska nog sova nu och bli pigg imorgon. Hoppas att det är bra väder då med för nu har jag och Bridget gjort pinkyswear att gå till beachen, som hon inte ville idag.

St Johns University

Förra måndagen satte jag mig på flyget till USA. Att säga hej då, eller rättare sagt, vi ses snart igen, var inte så jobbigt som jag trodde på flygplatsen. Jag tror att det kan bero på att vi var ett antal Au Pairer som var samlade. Mellanlandning på island, sen raka vägen till New York. Blev hämtade med bussar till St Johns university där vi gick vår Au pair skola. 250 Au Pairer. Fick sova med två tjejer från Frankrike och Schweits. Tisdagen började tidigt med frukost. Helt ok faktiskt. Hade förväntat mig att den var onyttigare än vad den var. I och för sig så valde jag ut det allra godaste och nyttigaste de hade men som sagt helt ok. Två långa dagar med lektioner hade vi framför oss, och med sämsta läraren man kan tänka sig. Det enda roliga var när hon berättade historier om andra au pairer genom åren. Hon gick med solglasögonen på sig under hela dagarna så kommer inte ihåg hur ögonen ser ut. Sen så började hon skälla ut vår klass för vad någon annan au pair hade sagt för några veckor sen. Ja, finns egentligen inget att säga om henne. Maten var helt ok, men inte den nyttigaste, pizza, hamburgare, kycklingburgare och pomme, baguett, pasta men pastasås som smakade pyton men allt annat var gott. Sing along blev en hitt faktiskt på onsdagkvällen. Vi smalades alla på skolan i aulan och delade upp oss i länderna. Varje land skulle framföra en sång från sitt eget land på sitt eget språk. självklart sjöng vi "små grodorna".

Torsdagen kom och New York blev större och större när vi närmade oss med bussen. Fick en tour guide inne i stan som berättade om byggnader, kändisar, platser osv. En rolig tur faktiskt. Till sist fick vi gå upp i Rockefeller tower med en underbar utsikt. Det enda vi missade under resan var frihetsgudinnan som skulle varit med egentligen. Tydligen hade de spärrat av området för att Obama skulle tala.
Tillbaka på skolan drog vi upp datorer och spelade boll. Vi svenskar visade dagen innan de andra au pairerna hur vi spelade brännboll. Blev ganska lyckad match. bara det att det var kolsvart ute. men men. Packat och klart reste vi till de olika staterna alla skulle till i fredags. Tråkigt eftersom vi svenskar kom så nära varandra men ett nytt äventyr påbörjas istället!

Good first days

Lördagen startade med en underbart god frukost. Familjen har tydligen alltid massvis med frukt, grönskaer och bär i kylskåpet året om så det blev färskpressad juice, en skål med jordgubbar, blåbär (gigantiska) och flingor med mjölk och toast. Mums. Anne-Sofie tog mig sedan ut för en runda i staden, bla för att köpa lite duschtvål, adapter och laktostabletter. Blev ett par flipp flopp också! (Familjen bär typ alltid skor på sig innomhus, känns jätte konstigt. De har ingenstans att lämna av sig skorna så vi går typ med dem in till våra sovrum. Så flippflopp kändes som en bra ide nu under sommaren). Sen hem för lite mat. Vi slängde ihop wraps och skyndade oss sedan till stationen. Amerikansk fotbollsmatch var det som gällde inne i Chicago. Fick låna Colms (värd barn) t-shirt med Chicago Bears på så att jag var redo för matchen. Det var dock träningsmatch mot Buffalo Bills men hur coolt var det inte ändå! Hur stort som hellst! Drog sedan vidare till Anne-Sofies Amerikanska vän och lite andra och badade hot tub halva natten under fin himmel. Supermysigt. Sov sen över hos en av de andra Au parirerna vi umgiks med. Andra natten i Chicago och jag sover redan borta. Kändes konstigt. Vaknade till en varm och mulen morgon och drog hem till nästa tjej i gänget som var Au pair och fick amerikanska pankakor. Riktigt gott faktiskt. Nu sitter jag i mitt rum igen och fått ordning på nästan allt. Skypade nyss med mamma i en och en halv timme. Nu är humöret på topp. Bra start i Wilmette.







Chicago!!!!

God morgon säger jag nu från mitt rum i Chicago kl 10.22 vår tid 7 timmar efter Svensk tid. Mamman, pappan och Bridget mötte upp mig på flygplattsen med ett varmt välkommnande. Känndes bra från första ögonblicket. Var lite nervös för första mötet eftersom jag inte pratat så mycket med familjen. En gång på telefon och lite mail. "Bra förberedd" ;) Jag fick med mig alla grejer och åkte hem där Colm och deras nuvarande au pair stod och väntade på mig. De visade mitt rum. Superbra rum, trivs jätte bra och egen toalett med. För er mamma, pappa och linus som troligtvis såg mitt rum så fick jag inte samma rum som stod i deras profil. Fick istället ett rum i källaren utan fönster men gör absolut ingenting. Snabbt efter så åkte hela familjen till en restaurang nära stranden. Är förvånad över att min engelska är så bra som den är. Jag kan ha ordentliga samtal och kan skämta. Halelujah!
Hemma i huset igen tog jag med barnen ner till mitt rum för att  visa presenterna. Snacka om stora ögon de fick när de fick se godiset. Presenterna verkade det som att jag slog spiken mitt i prick. Även föräldrarna fick en liten present. Senare på kvällen tog Anne-Sofie (deras nuvarande Au Pair med mig till hennes vänner (Svenska vänner) och hur konstigt känns det inte att man möter en tjej som praktiserat som idrottslärare på Ebersteinska på andra sidan jordklotet som var där på besök. En på miljonen!
Nu kan jag höra rörelsen på övre våningen så är väl bäst att hoppa upp ur sängen och göra min morgon entré och vara lite social. Hehe Hoppas allt i Sverige är som det ska, tänker på er!

11 aug

Nu har jag varit på skolan i två dagar. Långa lektioner, godkänd mat, mycket engelska, brännboll, eldflugor och härliga männskor. Känns bra än så länge. Känns konstigt att sitta på lektioner med engelska, endast engelska. Imorgon blir det redovisning, New York tur och kolla utsikten från Rockefeller tower. På fredag tar jag flyget till Chicago där jag ska mötas upp av familjen på flygplatsen. Såå nervös över hur stämningen kommer att vara. Spänt eller avslappnat. Jag hoppas att jag kommer att känna igen dem, annars vore det väl katastrof! Har dock inte varit något nervös alls under resans gång. Ovanlig för att vara mig... men inte ens lite pirr i magen. Hoppas att allt i Sverige är toppen!

Nu bär det av mot ett grymt år i USA

Nu bär det av. Inte många timmar kvar tills jag flyger över havet till andra sidan jordklotet. Känns läskigt men ska bli oerhört kul. Åker från Arlanda i morgon kl 2 och mellanlandar på Island för att sedan åka över till USA. New York är min första destination där jag ska gå i skolan under 4a dagar, träffa andra au pairer och få åka en tripp runt staden. Fredagen den 12e åker jag över till Chicago där jag kommer spendera mitt liv under ett helt år. Super spännande. Har sprungit runt och packat hela dagen men nu känns det helt ok. Magen kommer väl vända sig ut och in imorgon när jag vaknar. Jag hoppas att ni alla får ett toppenår i Sverige!! Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt om mitt år här på bloggen så kika in lite då och då om ni vill känna er uppdaterade om mitt liv;)



RSS 2.0