St Johns University

Förra måndagen satte jag mig på flyget till USA. Att säga hej då, eller rättare sagt, vi ses snart igen, var inte så jobbigt som jag trodde på flygplatsen. Jag tror att det kan bero på att vi var ett antal Au Pairer som var samlade. Mellanlandning på island, sen raka vägen till New York. Blev hämtade med bussar till St Johns university där vi gick vår Au pair skola. 250 Au Pairer. Fick sova med två tjejer från Frankrike och Schweits. Tisdagen började tidigt med frukost. Helt ok faktiskt. Hade förväntat mig att den var onyttigare än vad den var. I och för sig så valde jag ut det allra godaste och nyttigaste de hade men som sagt helt ok. Två långa dagar med lektioner hade vi framför oss, och med sämsta läraren man kan tänka sig. Det enda roliga var när hon berättade historier om andra au pairer genom åren. Hon gick med solglasögonen på sig under hela dagarna så kommer inte ihåg hur ögonen ser ut. Sen så började hon skälla ut vår klass för vad någon annan au pair hade sagt för några veckor sen. Ja, finns egentligen inget att säga om henne. Maten var helt ok, men inte den nyttigaste, pizza, hamburgare, kycklingburgare och pomme, baguett, pasta men pastasås som smakade pyton men allt annat var gott. Sing along blev en hitt faktiskt på onsdagkvällen. Vi smalades alla på skolan i aulan och delade upp oss i länderna. Varje land skulle framföra en sång från sitt eget land på sitt eget språk. självklart sjöng vi "små grodorna".

Torsdagen kom och New York blev större och större när vi närmade oss med bussen. Fick en tour guide inne i stan som berättade om byggnader, kändisar, platser osv. En rolig tur faktiskt. Till sist fick vi gå upp i Rockefeller tower med en underbar utsikt. Det enda vi missade under resan var frihetsgudinnan som skulle varit med egentligen. Tydligen hade de spärrat av området för att Obama skulle tala.
Tillbaka på skolan drog vi upp datorer och spelade boll. Vi svenskar visade dagen innan de andra au pairerna hur vi spelade brännboll. Blev ganska lyckad match. bara det att det var kolsvart ute. men men. Packat och klart reste vi till de olika staterna alla skulle till i fredags. Tråkigt eftersom vi svenskar kom så nära varandra men ett nytt äventyr påbörjas istället!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0