A solid? A liquid? It's Oobleck

Exprimenterade med barnen förra veckan och skapade oobleck. Det var nog bland det coolsate jag sett. Kan väl säga kvicksand. Det är både en vätska och ett fast ämne samtidigt beroende på hastigheten du ger dig på den. Slå till den med knytnäven så blir du inte ens blöt. Ta upp det med handen så rinner det ner som vätska. Ta upp i handen så snabbt ni kan och försök att rulla en boll. Hörreni ni måste testa. Det underhöll oss i mer än en timme!
Ca 1 dl vatten till 1,5-2dl cornstarch. Its all you need. Vi la till lite färg också. Vet inte riktigt vad cornstarch är på svenska men majspulver!?

Heldag på jobbet

Började jobba klockan 8 och möttes upp lite senare av en riktigt lycklig flicka som gick och bar på sin fina medalj från helgens mästerskap. Tror att hon kommer att ha på sig den hela veckan ut! Bestämde mig för att laga ordentlig mat till barnen idag. Det blev köttfärssås och pasta. Bridget sprang upp till pappa Sean och grät för att hon inte ville smaka (även fast jag inte tvingade henne), men Colm såg nyfiken ut. Fick kommentaren "You try first! I wanna see how you eat it!" Sen gluffsa han i sig och tyckte det var en hitt. Fick honom till och med att tycka att ketchup var gott på pasta! Ganska rolig att se hur förvånad han var när det inte smakade så dåligt med ketchup:) Fortsatte vidare till bio sen och såg Puss and Boots. Filmen gick hem hos barnen men jag tyckte den var sådär även fast jag hade mina stunder av skratt. Har varit en riktgt bra dag! Åkte och handlade mat på kvällen och sen blev det starbucks med Sirri birri och två tyskar.
Bokade två helgkurser down town idag med! 13-15 januari och 13-15 april. 2 helger= 90h= 6 credits= allt jag behöver träla mig igenom under året! Underbart! Kommer även ha med mig underbaraste flickorna Anna och Siri. Kursen heter American dreams= You and your Community och USA and Chicago in a Nutshell.
Nu blir det sängen. God natt säger jag!

21 november

Åkte till ett Outlet idag som ligger typ 1 timme från vårt område. Härlig roadtrip, där vi fick uppleva 6 filsväg och massa sång. Outlettet var riktigt bra, tjejerna shoppade på, medan jag höll mig till endast en t-shirt. Nu läggs så mycket pengar som möjligt till Kalifornienresan. Dagen avslutades med Breaking Dawn på bio. Superdag med fina tjejer! Kommer hem till huset sen och får reda på att Bridgets lag(mitt värdbarn) har vunnit sitt "tournament" i hockeyn. De har alltså inte varit hemma på hela helgen utan spelat matcher i Minnesota. Nu är de väl dags att sova. Närmaste veckan är barnen helt lediga från skolan, men jobbar ändå bara mån-ons. Tummarna upp!! Thanks giving på torsdag så då blir det en middag att se fram emot! Sov gott! Eller ska kanske säga God morgon Sverige!

Kan bara bli bättre!

Ja, haha går inte så bra för mig med uppdateringarna! Har hittat på endel sen sedan, kommer knappt håg vad vi gjort men mycket har det varit. Och kul har vi haft!;)Har även haft min värsta och längsta dipp. Har inte längtat hem eller så utan all energi har varit borta, har varit irriterad på vissa saker vad gäller au pairlivet o lite annat, stressad egentligen utan anledning, allmänt nere. Har varit en tid som jag verkligen hade behövt mina underbara. Ni vet verkligen hur jag fungerar!! Ni får mig alltid snabbt på benen igen. Men nu är jag på väg tillbaka ;) What does'nt kill you makes you stronger! But I miss you guys! Blir en litegranna bildbomb med minnen!!

Chicago Blackhawks Against Vancouver Canucks

Ishockeymatch igår kväll men mina underbara svenska flickor. Var bland det coolaste jag varit på. Vilket drag det var och vilken entertainment! Rekomendrar jag verkligen att gå på! På bilderna jag har syns dock inte allt folk. Men det var fullsatt under matchen. Hejade ju såklart på Blackhawks eftersom vi bor i Chicago, de förlorade dock stort. 6-2!

Ja ni märker det väl...

Ja, som ni märker så är jag inte så bra på att uppdatera nu för tiden. Ska försöka komma igång med det igen. Har haft fullt upp under en lång tid nu, och när jag äntligen fått en lugn stund så är det skype eller film som lockat. Ska sova aldeles strax efter en riktigt mysig kväll med tjejerna här i Chicago (Anna, Siri och Jenny). Blev en hel del svensk skvaller då Anna fått massor av tidningar från sin familj:) Blev även lite chokladbollar. Ja gud vad vi äter chokladbollar här! Så mycket jag ätit här på tre månader har jag inte ätit på 10 år i Sverige. Saknar dock mammas underbart goda kladdkaka. Kladdkaka blir definitivt mitt önskemål på efterrätt när jag kommer hem till Sverige igen:) Har försökt mig på kladdkaka tre ggr här men misslyckats alla ggr än så länge. Värmen i micron och ugnen är lite olik Sverige. Särskillt micron. Men håller tummarna till nästa gång! Tell you more soon!

RSS 2.0