Grattis brorsan!

Eftersom jag inte har min bror att ringa eller bråka med längre så kom jag och Siri (som också har en bror i Sverige) på en underbar ide! Att bli släkt! Siri är nu mera min bror. haha det roliga är att vi leker som syskon gör! Hon fyllde år i fredags hela 19 år! Det ska firas idag med Pizza party hos henne. Mums!
Have to go, see you soon!

Finally Im writing again because Halloween is here!!!!

Halloween är här och måste säga att det är ganska grymt. Herregud vad alla klär upp sig. Åkte down town på fest. Tågen, gatorna och lägenheten var fulla med utklädda människor! Inga fegisar heller kan jag säga, ordentliga outfits var det. Älskart! Åke först hem till fina Siri för att fixa oss och äta middag med hennes familj. Sprayade håret ute i mörkret, fick chocken när jag kom in. Men aa, det kan ju inte vara lätt att tappa bort mig en kväll som denna iallafall;) Sen vidare till Sarah på förfest med au pair gänget. Första ordentliga festen i USA. "Ja jag är lycklig, ja jag är lycklig, ja jag är lycklig måndag tistag onstadg torsdag fredag lördag, ja jag är lycklig ja jag är lycklig, ja jag är lycklig hela långa veckan ut!"
Festen var dock en liten liten besvikelse, musik att sjunga till och röda partymuggar saknades ju! haha Men goa och glada människor fanns det gott om, och gratis bar! :D

Soul surfer

Soul surfer är en riktigt bra film! Verklighetsbaserad. Man kan ju tro att det är en "skräckfilm" med hajar från bilden men det är det verkligen inte! Se den!

Something borrowed

Blev filmkväll igår med Jenny och Siri. Hyrde två superbra filmer för endast 1 dollar i mataffären Jewel Osco. As billigt!

Paket!!!!!!

Fick paket idag!!:D Över lycklig tjej! Tack mamma! :D

I fredags jobbade jag nästan hela dagen

I fredags jobbade jag nästan hela dagen. Upp på morgonen för att fixa barnen till skolan, långpromenad med Siri i ca en och en halv timme. Sen blev det att börja jobba med smycken. Vid tre hämtade jag upp barnen igen. Åkte med familjen på hockeymatch på kvällen. Bridget spelade och gjorde sitt första mål! Superduktig var hon. Senare kom dessa fina flickor, Siri och Anna. Åkte in till Evenston och kom in på en klubb. Ja, det är 21 års gräns men vi kom in:D Med våra egna leg! Mysig kväll. Var inte så mycket människor. Men har alltid kul med flickorna!

Ännu mer knasigheter

Vaknade 00.30 inatt, alltså 07.30 svensk tid. Jag börjar alltid att jobba 07.30. Hörde några/någon gå omkring på övervåningen, så jag kollade på klockan på datorn. 07.30!!!!!!!!! Kutar upp, tar på mig kläder och kollar på mobilen igen vad klockan var. 00.30?!?! Fatta ingenting. Tog någon minut. Ahhh, jag har ju inte ändrat om tiden på min dator. Snacka om förvirrad. Men skönt! Bara att gå och lägga sig igen. Min värdpappa kom hem ifrån Californien vid midnatt så det var hans tassar jag hörden över mig!

Ett förslag på romantik från Chicago

Åkte med Siri till Dominiks och handlade mat i måndags och hittade denna fina bukett! Gud vad jag hade skrattat om någon skulle plocka fram med den här på en dejt!

Nytt projekt på g

Ska hjälpa en kvinna här i området med sitt smyckesföretag. Hon får så mycket beställningar så nu behöver hon hjälp, särskilt till jul. Superfin collektion å jag som älskar elefanter^^ Ska bli kul att lära sig alla olika sätt man kan köra smycken på!

12okt

Åkte till IKEA med lite tjejer från Sweden i onsdags. Härligt gäng vi blivit! Handlade massvis med ljus, lingonsylt och lite choklad till Colm som fyllde år i söndags. Åkte vidare till Wal-mart där jag handlade en ny kameraväska och något litet till min Halloween outfit. Har en kameraväska sen innan men skönt att ha en minde som får plats i en vanlig väska. På eftermiddagen/kvällen var det hockeymatch för Colm så jag, Dana (värdmamma) och Bridget for dit för att kolla! Tyvärr förlorade de denna match.

Knasigt värre

Igår åkte jag eftergymmet till Alciones hus för att säga hej då en sista gång. Stannade tills hon åkte. Åker sedan iväg och handlar. På väg hem ringer Alciones värdpappa mig i panik. ”Vart är du, kan du åka till mitt hus och leta efter Alciones mobil”. Så åker dit, hade tur att de lämnat dörren olåst. Hittade den och far iväg mot flygplatsen. Skulle möta upp värdpappan halvägs. Ringde och kollade varandra hur man låg till, vart man var för att bestämma mötesplats ett antal gånger. Så säger han helt plötslig ”Jag ska döda henne”. Haha jätte arg, han har svårt att vara lugn i sånna här situationer. Mötte upp han och bytte mobilen mot hans 4 ungar. På kvällen sen kommer min familj hem från deras semester i Wisconsin. Får ett stort tack från Sean (min värd pappa) för vad jag gjort. Då hade tydligen Alciones värdpappa ringt min och tackat massorJ Skönt att kunna hjälpa och få ett stort tack!


A typical day

Ja, vad har hänt idag?! Startade dagen, efter att ha skjutsat barnen till skolan, med att åka till gymmet och träna spinning. Herregud vad det var jobbigt! Men kändes bra. Skulle varit skönt att simma lite efter men väntar på paket från mamsen som innehåller bla simgrejer. Åkte sen hem och skypade med mamma och lagade mat. Sen har det varit en jäkla massa skjutsande. Hämta båda barnen från skolan, åka till Bridgets gymnastik, hem och käka, sen till bridgets hockey, hem igen och hämta Colm för att åka till North shore Ice arena, typ 20 min bort. Så nu har jag suttit och frusit ihjäl i över en timme. Snacka om att jag kommer att vara vinterklädd nästa gång jag åker dit! Slutar senare än vad jag brukar idag. Min värdpappa är bortrest med jobb så 9 slutar jag idag jämfört med 6. Blir sena kvällar tills på torsdag ser det ut som, sen är jag ledig hela helgen. Gött!


JAAAAA! Spotify fungerar igen!

Har inte fungerat ordentligt sen jag kom hit till USA. Sen en vecka tillbaka slutade allt fungera. Nu är jag glad! Kan lyssna på allt jag vill igen=D Underbart!

Grattis Joar=)

Idag. Eller jao, igår blir det väl, så fyllde både min kusin Joar och mitt värdbarn Colm år. Guess what? Båda fyllde 12 år! Grattis Joar! You are amazing!!!!Hoppas du har haft världens bästa födelsedag!<3


Topp med svalor


En tuff helg men nu tycker jag faktiskt om henne..

Som jag kanske berättat tidigare så har hunden varit sjuk i helgen ända sen torsdags morse till, jao igår skulle jag vilja säga. I torsdags morse så åt hon något på morgonen som hon var tvungen en kräkas upp. Så det var spyor över typ hela bakgården och hon var jätte svag. Familjen åkte på eftermiddagen iväg på semester till Wisconsin och sa bara att hunden var ok. Hittade henne senare på kvällen med en burk med allergitabletter som hon hade bitit sönder. Och ja tabletterna fanns ju inte kvar heller. Fuck! Åkte iallafall iväg på kvällen till CJ Arthurs (baren) för Alciones hejdå fest. Kommer hem och än så länge verkade hon ok men fortfarande svag. Textade familjen om situationen och gick och la mig. På morgonen hade hon spytt ner hela buren. Fan vad dåligt jag mådde av att se henne behöva ligga i buren med spyor som luktar. Är så jäkla glad över att det är olagligt i Sverige att låsa in hunden i bur, men aa...USA...! Fixade i ordning allt och var hemma hela dagen. Såg till att hon fick mat och vatten och hade öppen dörr på verandan så hon fick röra sig lite som hon kände in och ut. Tog henne senare på eftermiddagen på en liten runda bara för att få ut henne lite från huset. Hon såg piggare ut. Men icke. Efer bara några minuter går hon långsamt efter mig. Hemma igen hittade jag ytterligare en spya som jag visste inte fanns där under dagen. Ringde genast Helena som kan mer än mig om sånt här och bad om råd. Ringde sen Siri och typ föll i gråt. Jag blir så jäkla mänsklig när det gäller sånt här. Siri kom över. Ringde sen föräldrarna om vad jag skulle göra. Åka till veterinären eller vänta?! Vänta sa de. Åkte iväg 2-3 timmar för att äta middag med de svenska tjejerna. Kommer hem till en TOTALT nerspyad bur igen. Städade och fixade i timmar. Hennes kudde behövdes tvättas och torka och buren och golvet...jaa. Behövde även skölja av henne. Klar vid halv 3 på natten. Men kändes inte bra att stänga in henne igen. Gick tillslut och la mig. På morgonen på lördagen visade det sig att det värsta var över. Det enda var att hon behövde få tillbaka energin. Skööönt! Men fy sjutton vilken helg. Aldrig mer!
"Hatade" henne innan men efter denhär helgen så tycker jag faktiskt om henne. Kanske för att vi har gått igenom detta tillsammans! Njuter lite av hennes närvaro! I dag tog jag tag i ett par strumpor som jag skulle ta på mig. La den ena på golvet medan jag skulle ta på mig den andra. Självklart kommer Coco springades och tar strumpan och försvinner snabbt ut i trädgården. Att ropa på henne var ju det sista som fungerade då! Nu var hon på riktigt bushumör. Så efter ränner jag och försöker få tag på henne och emellanåt vara sträng för att hon ska komma med den. Istället kör hon på att lägga strumpan på gräset, ta ett steg bakåt och vänta på mitt försök att ta den. När jag gör mitt försök tar hon strumpan och fintar bort mig. "haha" vad roligt hon hade... Tog sedan fram kopplet för att locka henne till mig. Hon blir alltid så exalterad när man tar tag i kopplet. "Jaaaaaaaaaa, vi ska gå på promenad", ser man i henne. Hon la ner strumpan och ville komma men tog en stund. Hon stod och kollade på både strumpan och kopplet fram och tillbaka och övervägde. Lyckligtvis så valde hon kopplet:) Haha det känndes som på film. Måste ha varit sjukt kul att se oss busa och muta varandra. Människa och hund!

10/10

Vaknde vid 11 kanske efter en ganska sen natt. Var dock uppe vid 7 för att mata Coco (hunden) också, somnade i soffan. En timme senare släppte jag in henne och fortsatte sova. Fasen vad jobbigt det är att gå upp så tidigt på en helg. Skönt att det bara är att mata hunden. Kunde ju varit värre! Hade bestämt att äta lunch med Alcione senare men hon ringde redan vid 11 och sa att hon blev "utslängd" för att det skulle vara visning på huset. Blev frukost istället på panera bread. Åååååå, vad jag kommer att sakna blåbärsbagel när jag kommer hem till Sverige igen. Eller har vi möjligtvis det hemma med?! Drog oss sen ner till stranden och njöt.
I kväll blev det middag hos Jeanette som blir vårt födelsedagsbarn på tisadg! Grattis i förväg! Supergod middag med kyckling och pasta, roligt umgänge, sång och såklart riktigt god efterrätt:) Jag, Anna och Siri gav henne en heliumballong som hon sög i sig och ett presentkort på starbucks! Starbucks är "the thing" här! Även det kommer jag att sakna i Sverige.

På stranden med Jeanette


Goodbye party for Alcione

Ja, då var jag hemma själv igen då sen igår. Känns underbart. Känner att jag kan röra mig helt fritt. Ja nästan iallafall. Har hand om hunden hela helgen igen. Känns väl ok. Hon är nämnligen lite sjuk nu, och har inte lika mycket energi som hon brukar. Hon kräktes hela morgonen igår för att hon hade fått i sig något som inte alls var bra. Sen igårkväll upptäkte jag henne med en burk med allergitabletter. Ja, ni kan ju kanske ana om jag var rädd eftersom burken var tom. Hon kräktes i natt också men nu idag ser det ut som att hon mår hyfsat. Inte så mycket energi men hon kräks iallafall inte mer.
Igår kväll åkte jag till CJ Arthur's (en bar) med ett antal au pairer för att säga hej då till Alcione. Hade gjort ett större kort med lite fina ord i och sen fick alla skriva i sina namn. Riktigt mysig kväll, med sång och skratt.

Yoga

Körde Yoga i morse. Älskar yogalektionerna på onsdagar, bra ledare och bra pass. Känns riktigt bra efteråt med. Får se om jag möjligtvis blir lite vig snart! Rekomenderar faktiskt att ta yoga klasser. Känns bra i både kropp och själ! De orden skratta man lite smått åt innan men det är faktiskt skönt;)
Fick i projekt att fixa ett hejdå kort till LC som åker hem till Brasilien snart. Till IMORGON! Har ingen fantasi:S Känner att jag måste komma på något bra för det är från alla au pairer. Tänk Tänk Tänk som nalle puh!

En ny variant på kanelbullens dag

Nae, de var slut på Dominicks. Hur mycket svenskar kan det vara som bor här som köper upp allt precis på kanelbullens dag? Ja det kan man undra:) Blev en ny variant istället med syltmunkar. Riktigt goa:) Åkte ner till stranden för att fota lite och tjöta. Blev lite tävling om vem som kunde äta upp hela munken utan att slicka sig om läpparna... hmm jag undrar ja om det var jag eller Anna som vann!

Skype med mina älsklingar

Blev en långa skypedag idag. Vet inte hur många timmar det blev men var helt underart. Hade Emily, Louise och Sara i gruppsamtal. Gud vad jag njöt! Kul att få höra allt som händer. Hann ändå inte med så mycket men känner mig uppdaterad. Var bara lilla söta Sara som hade problem med internet och ropade hallå typ hela tiden. Är glad att jag fick höra din röst iallafall! =D Miss you!
Vill bara säga att jag saknar er massvis!!! Fan vad jag älskar er flickor!

Njuta för en dag

Gud vad bra det har gått idag. Kan ju alltid hoppas att det håller i sig med det tror jag ju inte. Har haft det lite jobbigt med flickan i huset, när hon inte får som hon vill. Men idag, uj! Hade en diskussion med henne när jag plockade upp henne från skolan, och för den här dagen så tror jag hon försökte skärpa sig lite. Stannade därför kvar för att kolla på hennes hockeyträning. När hon är snäll mot mig är jag snäll tillbaka;)

Jobbarkläder

Ska nu dra mig iväg med hunden för att plocka upp bridget från skolan. Håller tummarna på att hon inte gnäller över att vi måste ta en promenad hem. Hon är såå lat!! Bil, nej säger jag, ni har hund:)
Måste nästan säga att detta är mina arbetskläder. Bär mjukiskläder nästan varje dag. Det är ju sååå skönt!

Music and painting

Har varit en lugn söndag. Hade några flickor som sov över inatt. När de åkte gick jag ner till mitt rum och somnade om igen. Har sett lite på film. Satte mig sedan senare på eftermiddagen med musik och penseln i handen. Skönt och avkopplande. Håller på att måla en bild med svensk skärgård och solnedgång. Jaa vi får se hur resultatet blir men den är inte klar på långa vägar. Så kommer nog ta ett tag innan ni får se resultat.

Saturday night

Tog över lite folk igår för en mysig kväll.

Good morning


Härlig fredagkväll

Är ensam hemma sedan 11am tills på söndag kväll. På eftermiddagen/kvällen idag kom dessa två underbaringar över för en lugn kväll. Lagade tacopaj och kladdkaka. Såååååå underbart att äntligen laga mat, RIKTIG mat! Är tvungen att ta hand om min familjs hund under hela helgen. Jag kommer att vara DÖD på söndag. DÖD! Känner just nu att jag aldrig någonsin skulle vilja ha en egen hund i framtiden. Ja, även Anna och Siri som har hund hemma håller med mig. Min familjs hund är galen:S Måte ta hand om hunden nästa helg med. Ja, jag undrar hur det kommer att gå. Men kvällen blev lugn och skön "annars", pratat om allt och inget och ätit gott! Älskart!

RSS 2.0