God Jul

Myspys med flickorna hemma hos mig med lussekatter och glögg. Imorgon är det julafton och då blir det flyg för mig den mesta tiden men dagen kommer att sluta med en underbar julklapp! Min bror kommer att möta upp mig i Las Vegas:D Satt på skype med mamma och bror min i kväll. De satt och åt julskinka medan jag satt från andra sidan skärmen och åt jultomtar som jag fick i paket från mamma. Ni vet känslan av att man är där. Man vill tränga sig genom skärmen men kan inte. Ush, får bara en liten titt av allt julmys sen kollar man sig omkring och ja....Haha vad deppigt det lät. Men nästa år ska jag vara där varje sekund!!! Och njuta!
Jag fick jul förra lördagen med min värdfamilj. Bridget kom och knackade på morgonen nyfiken på att få öppna paket från tomten. Uj vad paket de fick. Jag själv fick hur mycket som helst! En tröja från American eagle, starbuckskort, en plånbok, armband, halsduk, pannband från macis och 4 biobiljetter. Tappade verkligen hakan när jag fick mitt tredje paket. De har ju lagt hur mycket pengar som helst på mig! Familjen verkade även nöjd över paketen de fick ifrån mig. Chokladfondue till föräldrarna, pippi longstrump bok, glitter/pyssel papper, en konstig manick till pyssel, och en sverigemössa till Bridget, target presentkort och en sverigemössa till Colm. Sen var julen över för denna dag! Aldrig haft en så snabb julafton!
Men julen var faktiskt inte riktigt över. I måndags kom mina fina flickor här i Chicago hem till mig för julknyt. Alla tog med sig lite mat så tillslut fick vi till ett ordentligt julbord faktiskt. Det enda som saknades var prinskorv och julskinkan. Riktigt mysigt och guuuuuu så gott! Sen blev det fika med falsk toska, lussekatter, pepparkakor, femminuters kola och godis. Blev även julklappslekar. Fick choklad och nyårsnagellack! Riktigt lyckad kväll! Ne nu ska jag vara med och sjunga jullåtar med mina fina Anna och Siri. God JUL!!

Sjukling

Vaknade med tuppen! Nej det gjorde jag verkligen inte. Ingen träning blev det heller. Har gått och blivit sjuk. Rinnig näsa och halsont. Har lyckats hålla mig borta från allt när barnen varit sjuka men väl när jag är ledig så kommer det även till mig! Men inte något att sitta hemma för. Åkte Down town strax efter lunch för att göra några ärenden. Vandrade runt i typ 4-5 timmar i kyla och regn. Men gissa om jag njöt ändå eftersom jag är i Chicago! Njöt av att se mig omkring! Förkylningen blev dock inte bättre. Ikväll kom Siri förbi för lite småprat. Precis vad som behövdes! Satte sen på en Scooby doo film. Det var länge sen. nu ska jag strax sova och hoppas på att bli frisk! God morgon på er Sverige.


Perfect time

Livrädd?! Mina ögon och öron går på spänn hela tiden. Min värdpappa pratade om inbrottstjuvar i området som tydligen skulle varit tagna. På måndagen reste min familj till Wisconsin, och lämnade mig ett brev med saker som behövs göras och så innan jag åker. Stod även att jag måste låsa dörren hur kort tid jag än är borta från huset. Men ja självklart tänkte jag! Fick tre utprintade papper på dörren idag. "man charged as home burglaries escalate in wilmette". Troligtvis någon granne som vet att jag är själv som vill uppdatera mig. Larm till 911 från 8 hus senaste veckan i mitt område och grannarna Kenillworth. Inbrottstjuvar! Senast var en 18 åring som ringt från sin garderob hemma medan tjuvarna var i huset. Polisen fick tag på en av dem om jag fattat rätt. Ett av husen som slagit larm är två hus ifrån mig. Kunde de inte valt en bättre tid!!!! Varför när jag är ensam hemma!!! Jag kommer att DÖ om jag hör någon bryta sig in hos mig. Nästan så att jag önskar att hunden var hemma nu! Under kvällen och natten iallafall. Stod på papperna att ringa 911 om jag såg någon bil som verkade stå fel eller om någon går runt husen osv, hålla lampor tända om kvällarna, ha larm på osv. Men jag kommer ju inte ens att våga titta ut genom fönstren om jag hör något! Eftersom ena mannen är tagen så håller vi tummarna på att det inte är så stor risk att den andre kommer tillbaka. Tänker bara på att det är så mycket människor som äger pistoler här!!


Tell me! Should I do it?


Merry Christmas

Flickorna har varit över på en mysig kväll med massor av gojja att prata om. Kikade in i min julstrumpa vid dörren innan jag gick och la mig och fyndade två chokladtoppar. Vi firar nämligen jul imorgon eftersom min familj reser iväg på måndag. Jultomten har faktiskt godkänt det hela med en tidigare jul efter ett (modernt) mail från min värd pappa. Ja visst hörreni kultingen har börjat använda datorer nu.

Smög upp för att lämna lite paket under granen runt 12 slaget och hörde så småningom några små fötter smyga ner för trappen. Det var B och C som vaknat och var super nyfikna på vad som finns under granen och i strumporna. Ja uj vad de gissade på vad som kunde finnas i paketen! Riktigt stora lyckliga ögon såg man på B när hon berättade om det gigantiska stora paketet från tomten som låg i deras rum vid sängen när de vaknade! Sen smög vi alla till våra sängar igen. Dags att sova nu med Anna här på stora soffkuddar bredvid mig! Måste hinna få lite sömn innan barnen kommer och knackar på min dörr imorgon BITTI. Ja 7pratar de om! Sov gott eller tja god morgon. Merry Christmas säger vi i alla fall från det här huset! :)


Lycklig flicka

Riktiga krokodiltårar fick jag ikväll när jag läste första orden på brevet jag fick från mormor. Kändes underbart, grät genom hela brevet. Blev riktigt förvånad över min reaktion. Nu är jag riktigt glad! Tänk vad så lite kan göra så mycket! Tack mormor! much love:)


En timme kvar

Skypade med Kimsan idag. Hon är Au Pair i England och har en liten pojke på 4 år som ville vara med och skypa. Supersöt. Blev lite svengelska eftersom hennes värdfamilj är svensk. Så länge sen vi pratade nu. Underbart att höra hur allt går och vad som händer i livet och England. Hon åker hem till Sverige imorgon i tre veckor. Är bara lite grann avundsjuk men Om en timme har jag med ledigt i tre veckor! Underbart! Eget hus i en vecka sen blir det Kalifornien!!! Livet leker ju nästan, eller hur Kim;)


Biooooooo

Inte varje dag men lite då och då, tex nu när min värd pappa är bortrest så får vi sitta och vänta på Colm att sluta skolan. Sitter och lyssnar på musik och pratar. Its nice. Nu har Bridget playdate och Colm plugg. Så blir nog en ganska lugn eftermiddag. Skjutsa C till hockey ikväll, sen är det bio som gäller. Har sett riktigt mycket på bio här, mer än vad jag gjort i Sverige på säkert 8 år. Tur att det är billigare! Kommer inte ihåg nu men kanske 70kr?! New Years Eve är det som står på tapeten!


Old turn into new

Satt på skype med pappa idag och gick egnom massor av låtar som han lyssnade på förr, Stray Cats, Steve Miller Band, Elvis Presley och många fler. Gillar många låtar skarpt, det är även många jag har hört tidigare:) Saknar dig pappa!

Kulturkrock

Körde igång med träningen igen nu efter ungefär en veckas avbrott med Jenny. Problem med bil osv.. Mår så fruktansvärt mycket bättre efter ett träningspass. Maten har nog varit den största kulturkrocken för oss tjejer här. Det är allmänt mer socker i allt här, matvanorna är inte i närheten till husmanskost eller åt det nyttigare hållet för de flesta, mellanmål/snax är inte en smörgås eller lite yoghurt utan chips eller (gold fish) istället. Alla går runt och räknar kalorier 24/7, på restauranger står det typ alltid hur mycket kalorier det är, alla mammor har träningskläder på morgonen vid skolan, personlig tränare är supervanligt, chips till maten istället för sallad bredvid, bara ljust bröd, bortskämda med bil istället för cykel eller liknande. Sverige är så himla mycket bättre på så många sätt och vis. Men OMG vad jag älskar att bo här. Just den delen att vandra runt Down Town, prata engelska, sticka ut som svensk och med klädstil, dialekt, alltid se nytt, starbucks, salladerna på panerabread, bagel. So happy I did this!

SuperDuper Sunday

I förrgår blev en riktigt bra dag med mycket på kartan. Upp med tuppen...nästan iallafall, och baka chokladbollar. Det var nämligen cookie exchange på aupairmötet på kvällen. Inte nog med det. Julklappsbyte också! Så som vanligt ute i sista minuten. Hoppade vid 10am på tågen in Down Town med flickorna bus. Blev att köpa julklapp till julklappsbytet och så "tvingade" jag mig in på Urban Outfitters och shoppade loss. Det är den farligaste affären jag klivit in i. Blev en jacka, en t-shirt och solögon. Supernöjd men "spara pengar" heter det! Au Pairmötet började vid 4pm där berg av kakor väntade på oss. Blev en mysig stund. Proppmätta åkte jag och Sirrban vidare till födelsedags middag på en restaurang som heter Bravo. Jo men halva salladen lyckades vi trycka i oss;) Stort gäng tjejer som firade Veronica Lilja. Tillslut hamnade vi i Veronicas hus och åt tårta och allt vad det bjöds på. Ur härlig dag. Totalslut på kvällen.



Juuuuulskinkan har rymt....

Eller är det jag som har rymt ifrån julskinkan!? NEJ så är det verkligen inte. Julskinkan finns inte i USA. Och de ska ha allt, vara bäst och alltid vara först! Ni må ha starbucks, billigare märkeskläder och enormt citylife men ni har ingen riktig julskinka! Vet inte hur mycket jag pratat om julskinka under tre veckors tid. Utan julkinka blir det ju ingen riktigt jul. Mamma jag hoppas att du läser det här och köper tre stora julskinkor till nästa år för då kommer jag att vara ett julskinkemonster!

You and me until the end

Sov riktigt länge idag. Ända till klockan 12. Låg sen och drog mig till kl 1. Åt frukost och pysslade lite. Sen var klockan helt plöttslig sju och dags för jobb. Var schemalagd till klockan 12.00pm men föräldrarna kom lyckligtvis hem redan vid 9.30pm. Jihuu! Åkte vidare till AnnaPanna med Sirrban och Jennypenny för lite kvällsmys med prat och film. Water for elephants. Älskar filmen!


I'm totally living everyday as it would be my last..


Älskar verkligen Chicago


Fin fin helg

Åkte till Andersonville på svensk julmarknad i lördags men Cilla, Anna och Sirrban. Supermysigt. Julmarknaden var inne på det svenska museumet. Glögg, pepparkakor, luciatåg och sen massor av svenskt julgott att köpa. Sill, lutfisk, ost, bröd, julgodis, korv, fika, prylar, kläder osv. Gick vidare till den svenska mataffären för min efterlängtade kaviar. Vad finner jag om inte en tom kartong!!!!!!!!!!!!!! Om en vecka får de nytt! Yeeii. Kommer ju troligtvis inte vara där då! Åkte på kvällen hem till Anna och lagade mat. Kyckling och rotfrukter i ugn med tzatziki. Hur gott som hellst. Allt jag kunde tänka på under måltiden var mamma! Rotfrukter i ugnen och tzatziki är något vi ofta äter tillsammans. Åkte vidare till ett hus nära mig där vi umgicks tills läggdags.
Upp tidigt för att ta metran Down Town kl 9.55 på söndagen (igår). Trötta flickor strosade lyckligt runt ända tills kl 6.30 på kvällen. Fixade lite julklappar och tog massvis med foton. På kvällen blev det adventsmys hos Anna igen! Finfin helg och massa nya planer inför en kommande vecka. Nu blir det sömn för mig. Upp och jobba imorgon 07.30. Natti natti!

Jaaaaaaa, jag saknar dig som in i bomben!!!

Saknar svensk mat, svensk kost, svensk husmanskost, svenska mat vanor, svenska produkter, svenska recept, svenska mataffärer. SAKNAR KESELLA!!!!! Kesella var mitt liv! Det är kesella man ska ta fram när man vill få bort sötsuget! 
Tränade imorse, var underbart skönt! Åkte sen med flickorna till Panerabread och åt sallad. Har verkligen fastnat för sallad och de som finns på panerabread kan man ju inte hitta någon annanstans. Det är något jag kommer att sakna i Sverige! Panera bread! Och Starbucks! Har sen jobbat från 3 till nu vilket är 11.30 på kvällen. Bridget hade match idag mot grannarna och vann! Jiihuu. Går verkligen bra för Willmettes flickteam. Har även gått riktigt bra med ungarna idag! Känns skönt. Då känns det ok med jobbet! Blev så chockad första gången Colm ville leka med min hand. Nu har det gått över till kramar, klängiga lekar, till och med lite små mys på det! Haha ja, om ni skulle se mig så skulle ni nog fortfarande se en chockad flicka här på andra sidan datorn. Det kanske finns en möjlighet att jag tycker om dem i slutet av året;) Nu sitter jag och väntar på att värsföräldrarna ska komma hem, sitter typ vid datorn och vinglar till lite titt som tätt. Nu är jag trött! Drömmer om sängen! Jaaaa, nu kom de! Medans jag skrev. Sov gott Sverige! Eller god morgon?

Julstämning i Chicago!

Nu kännar man verkligen att julen är på väg! Vi svenska tjejer firade första advent med att baka lussekatter, pepparkakor, knäck och falsk toska i söndags. I början av veckan åkte jag förbi huset på bilden nedanför. SJUKT! Musik och lampor i rörelse. Hut vackert som hellst. Nästan alla husen börjar få upp lampor och pynt på husen och i trädgården. Idag åkte Sean (värdpappan) iväg med båda barnen efter skolan för att köpa julgran. Planen var att överraska Dana(värdmamman) tills hon kom hem efter jobbet. De fick hem en perfekt julgran. Det var verkligen så att man kände värmen tränga sig in i kroppen när jag satt vid bordet med Bridgets läxor bredvid julgranen, där värdpappan stod med lamporna, och julmusiken på andra sidan rummet. Perfekt! Mamman blev riktigt överraskad! Åkte senare hem till Jenny för lite mys med flickor!

Living the american life

Har haft en fullspeckad vecka! Thanksgiving förra veckan med min värdfamilj och dess släkt. Flyttade sen in hos Cilla, vars värfamilj var bortresta en vecka, på kvällen och bodde där till i söndags. Har sedan jobbat, tränat och hittat på saker ständigt. Kan nog tala för oss alla här att det är såhär vi ser ut dagligen, mjukisbyxor, mjukiströja, ev. pyamaslinne under (jag iallafall) haha, håret upp i knut, knappt något smink. Allmänt risiga! Men who cares! Vi har det även riktigt slappt med att gå upp 5 min innan vi börjar jobba. Det är bara att ta på sig kläder sen gå upp och väcka barnen. Förstår inte hur det ska gå att komma tillbaka till Sverige och skaffa ett vanligt jobb igen! Längtar lite smått till något nytt jobb men att gå upp och fixa sig och att inte kunna gå i mjukiskläder kommer att bli en jobbig förändring! ;)

RSS 2.0