Jewish holiday

Jobbar från 8am-6pm idag. Barnen är lediga från skolan. Det är nämnligen Rosh Hashanah idag. För det judiska nyåret. Så judarna har alltså firat från och med igår till imorgon om jag förstår rätt. Rosh Hashanah markerar starten på det nya året i den hebreiska kalendern som har sin utgångspunkt vid världens tillkomst vilket vid den mosaiska (judiska) skapelseberättelsen är 1 oktober år 3761 f.Kr. Anna som bor i Northbrook får äran att fira två nyår:)

Love them

Såg precis att Jeanette, som jag var ute och fotade med för att lära mig kameran, har lagt ut lite bilder från dagen. Herregud vad jag älskar bilderna hon tog. Mina kommer inte vara lika bra men lär mig mer för varje gång^^, Ska lägga upp lite av mina senare.
Just saw the pictures that Jeanette took when we where out with our cameras. Omg, I love her pictures. Mine doesn't look as good as hers but Im still learning ^^, Will show some of my pictures later.

Haven't been laughing this much in such a long time

Vet inte vad det var, om det var för att vi var så trötta, eller för att vi hade så roliga konversationer eller vad det var men jag skrattade hela kvällen. Och det kändes så bra! Var precis vad jag behövde! Tror verkligen på att ett skratt förlänger livet. Känns fortfarande så bra. Behöver verkligen mer av dessa kvällar!
Don't know what it was, if we were so tired, or if our conversation was so funny all evening or what, but I was laughing all night. And it felt so good. It was exacly what i needed. I really believe that a laugh lengthen your life. I feels so good still. I really Need more of those nights!

Denim shirt, dark sweater, black jeans. Simple, warm, lööve it!


Starbucks

Det finns en sak jag bara måste berätta! Jag har börjat dricka både kaffe och te!!!! Verkar som att det bara var USA jag behövde åka till för att lära mig. Nedå, men gick snabbt. Toppen! Nu kan jag fika som alla andra vuxna! ^^
Dags att dra sig till Starbucks och träffa massa människor. Starbucksmeeting every thursday. Har inte varit på ett enda möte än men ikväll så!


She is all into the food

Medan familjen åkte iväg på restaurang så fick jag rota bland resterna som fanns kvar från veckan. Men inte blev jag less för det. Blev en smarrig måltid med potatismos med parmesanost i, kött och BBQ sås.
Hunden på bilden är familjens hund "Coco". Varje måltid sitter hon så här ända tills hon inser att maten är slut på tallriken. Då börjar hon lukta sig fram för att se om jag gömmer någon matbit. Likaså i köket om man står och lagar mat så går hon i hälarna på mig och förväntar sig att jag ska ge eller tappa något. Om jag skulle gå iväg för en sekund och lämnat en tallrik med något smarrigt på bänken så skulle det vara borta nästa sekund! Detta är husets lilla tiggare och tjuv!

Bridesmaids

Som sagt. åkte hem till Helena med Siri och Anna och såg på Bridesmaids. Tyckte den var riktigt bra medan de andra tyckte att den var lite långdragen. Ja, det beror helt enkelt på vad man har för humor! ;)

Fotodag

Åkte iväg till stranden idag en snabbis med Jeanette med våra kameror. Är ju kanske dags att lära sig hur sin kamera fungerar. Eller vad säger ni!? Har ju haft den ett ganska bra tag. Sen februari kanske. Var superkul! Några fina bilder knäppte jag, och hur fina bilder knäppte inte Jeanette då! Ska få dem någon dag i veckan^^. Nu ni ska jag se till att ha mycket fotodagar! Filmkväll ikväll hos Helena snart. Bridesmaids ska vi se. Wiiiee! Natti natti!

Black Is The Color

 
 
 

I Don't Know How She Does It

Bion vi såg i lördags. "I don't know how she does it!" Sevärd film måste jag säga!

Söndag 25 sep i bilder


Cinema night again

Mötte upp dessa tjejer i Old Orchard i lördags plus två tjejer till från Sverige. Blev lite shopping för vinterhalvåret, lite Party City och fika på Panera bread. Åkte vidare till Northbrook court på kvällen för middag och bio. Åt middg på California pizza kitchen. Bland den godaste pizzan jag ätit. Kommer dock inte ihåg vad den hette:P haha något med kyckling.

Gårdagens klädsel

Gillar min nya garderob här men saknar många delar av min garderob i Sverige! Kläder är något som mycket pengar går på, alldeles för mycket känns det som, men jag har ju inget att bära i garderoben känns det som. Vet att jag behöver ett par jeans till och en tröja av något slag men sen får det nog vara nog. Jacka och ytterligare ett par vinterskor är ju vad som egentligen starkt behövs nu under vintern med men får se om jag bara kör på med massor av tröjor.
 
 
 

Vad skulle jag göra utan er?

Ni är dem jag inte klarar mig utan när jag mår som sämst, ni är dem jag vill vara med när jag mår som bäst! Har inte gått lång tid här men känner att det kommer att kännas tomt när Helena åker hem till Sverige igen vilket är väldigt snart. Hon har alltid den sprudlande energin som går in i kroppen och fyller upp dig. Alltid glad och alltid så kloka ord. Hon har visat mig i princip hela området här och har hjälpt mig precis när som, alltid när det behövs. Bestämd med raka ord. Det behöver vi mer människor med, för Helena, du är helt underbar! Anna kom en vecka efter mig och vi klickade på direkten, skönt att hon är från Sveige så man verkligen kan prata med varandra när man behöver, vi tycker om samma saker och tränar och umgås från och till närstan varje dag i veckan även om vi bor 20 min ifrån varandra! Älskar att hon alltid vill hitta på saker och aldrig sitta hemma. Deppressionen kommer ju snabbt då ellerhur? ;) haha Där känner vi nog igen oss båda. Hon och jag har startat året tillsammans och då ska vi avsluta det tillsammans! Önskar bara att du ville resa sista månaden!  Ni är helt underbara tjejer!
När man åker helt ensam till ett nytt land, med ett nytt språk, och bor i en ny familj, med nya regler, med ny kultur med mycket nytt att ta in och komma in i en vardag där man ständigt måste sammarbeta med en familj och tänka på vart man ska vara för att inte vara ivägen eller när man ska äta lr så, och att starta en helt ny umgängeskrets så kommer vi au pairer på så sätt väldigt nära varandra. Kan vara svårt att förstå, men vi behöver varandra! Vi vet vad den andra går igenom! Den här upplevelsen kommer vi aldrig att glömma!

Love love love halloween

Åkte till gymmet idag med Anna för att göra ett försök till att få tillbaka min motivation till träning. Den är verkligen i botten, likaså mitt humör. Kan inte sätta fingret på vad det är men känns lite halvdant nu och har gjort det i ett antal dagar. Mår bra när jag kommer ut ur huset. Men aa. Har inget mer att säga om det! Men gjorde ett bra försök till 1 timmes träning. For sedan iväg till underbara Panera bread. Valde sallad och gud vad gott sallad kan bli med lite kryddor och bra dressing! Härligt med en lång pratstund. Detta behövde jag! För att avsluta min ledighet så åkte vi förbi Halloween city. ÄLSKAR redan halloween mer i USA. Vill köpa hem massor och göra största halloweenfesten för alla mina underbara vänner!!

Want my own place

Känner nu 6 veckor in i mitt liv här att något jag kommer att sakna mest förutom min familj är att kunna laga vilken mat jag vill, när jag vill och hur jag vill. Hemma har man ändå kunna hjälpa, tillföra, önska vilken mat, eller laga den själv. Här känns allt så annorlunda. Rädsla över att de inte kommer att gilla maten (barnen vet jag att det inte ens kommer att smaka). Min värdpappa älskar att laga mat när de inte köper hem pizza eller thaimat. Är det någon idé att försöka? Skulle så gärna vilja ha mitt eget här. Åka till jobbet sen hem till sitt eget och laga mat, slänga sig framför tvn och välja själv vad jag vill se, eller dansa sig runt huset med musik. Känslan av att kunna leva fritt.
Älskar att laga mat och det kliar lite i kropen när man har så mycket maträtter man skulle vilja laga. Det enda jag får laga här skulle vara, mac and cheese, pasta med smör och salt eller parmesan ost på, hmm, jaa det kanske var allt... värma nuggets och färdiga frusna strips. KUL!!!!!!!! Vill laga paj (kycklingpaj, tacopaj, köttfärspaj, brockoli och bacon paj), raggmunk med fläsk, kycklinggryta eller köttgryta, köttfärssås och pasta, alla möjliga pastasåser, lax med limesås och pasta eller potatis, kycklingröra i tortillabröd, pizza, wook. Vill testa massvis med nya recept med! Vill laga mat!!

Movits

Movits kommer down town i Chicago ikväll. Tycker jag är lite coolt eftersom de bara sjunger på svenska. Men de har tydligen lyckats bra här ändå:) Kan tyvärr inte åka in och se dem för jobbet osv. Vet inte hur länge de håller på men kan vara risk för att det inte finns något tåg förrän tidigt nästa morgon. Härlig musik!

Tror nog att det är någon som blir fjortis idag...^^ Grattis kusin vitamin!!

GRATTIS Julia på din stora dag! Hoppas att du känt dig som en prinsessa och fått massor av paket idag och igår under kvällen! Hade känts super att vara hos er och fira och äta tårta =) Saknar er! Hittade superfina bilder på dig från din Facebook som jag bara var tvungen att lägga upp och visa mina läsare. Älskar bilderna. Så himla fina. Och med dig på bilden så kan det ju inte bli bättre! Du gör dig riktigt bra på bild. Kunde inte välja bara en av dem så fick blir en hög med bilder^^. Klänningen var ju mitt i prick, är glad att du använder den=) Hoppas du har det bäst nu min söta fjortis! =D Hälsa familjen! ♥

Bloggbomb

Bloggbomber kommer ni att få se mycket av på min blogg kan jag nästan lova. Vad jag själv har märkt:) Det händer så himla mycket om dagarna, särskillt om helgerna, här i perioder att jag varken har lust eller tid att blogga. När jag sitter nere på mitt rum vid datorn så är det oftast skype jag ägnar mig åt, annars är det träning, städa och plocka i huset, jobb, promenad med hunden, eller ut och ränna med vänner. Full rulle hela tiden. Mår riktogt bra kan jag säga men har märkt att jag har lite jobbiga humörsvängar ibland. hehe. Till exempel så pratade jag med pappa idag, och gud vad jag bara satt och klagade på delar av tillvaron och att jag måste gå med hunden. Den j*vla hunden som gör mig nästan galen ibland. Kände mig lite tvungen att be om ursäkt efteråt att jag klagat så mycket men måste säga att man mår så mycket bättre när man får det ur sig. Måste vända allt till det positiva. Jag känner ju ändå att jag har det så sjukt kul här. Vilket äventyr.
 
Bortsett från alla vardagliga sysslor under min lediga tid så åkte jag till Starbucks med Helena och en ny svensk tjej i mitt område. Superkul att hon bor så nära. Siri heter hon och kom i fredags. Verkar som en jätte mysig tjej. Så henne kommer vi se mer av:) Jag hoppas bara inte att vi skrämde henne när jag och Helena satt och snackade om alla situationer som arbetande au pair och barnen. Nerå, men är riktigt bra att sitta och diskutera om hur man ska hantera olika situationer. Jag har lärt mig så mycket på bara mina få veckor här.
 
Hade tänkt att knäppa några fina bilder vid Starbucks men det glömde jag ju (guldfisk som jag är när jag väl tar med mig kameran) Men hann att knäppa denna bild på trädet innan jag plockades upp. Försöker äntligen lägga ner lite tid på att lära mig kamerans olika funktioner. Anna och jag ska snart ut på en fotorunda under hösten med alla fina färger.
 
Sean (min värdpappa) lagade tacos idag på deras lilla vis. Såklart utan grönsaker och massa ost. Men herregud vad gott det var. Sean lagar bland den bästa maten. Känner mig lite lyckligt lottad att få ta del av den:) Hans kryddningar är perfekta. Sen så har han ju jobbat i köket i sin egen restaurang under ett antal år (tills han kom på att han "hatade" det (skämtosido)) Han fixade maten och jag fixade disken... Det var tydligen så vår deal var vilket jag fick reda på efter maten. För det är så han och Dana (min värdmamma) har gör varje dag.. Och jag hade ju lixon, typ tagit hennes plats nu under dessa tre dagar.. Känns skönt med en värdpappa som inte är så allvarlig, utan skämtar mycket. Men känner att jag gärna tar disken när han lagar så himla god mat! Måste få recepten tills när jag åker hem till Sverige!!
 

American girl place

Får ju inte glömma att berätta om the American girl doll. Jacob tod mig till bland det konstigaste ställerna jag någonsin har varit på. OM det inte är det allra konstigaste. Hade inga ord när vi gick igenom "American girl place". Dockor som kostar runt 100 dollar. De kläder du kan köpa till dockan kan du även köpa till dig själv och det finns säkert 100 olika utseende på dockorna vilket vill säga håret och hudfärgen eller temat på dockan. Längre in i affären fanns frisörsalong som en vanlig salong för oss människor. De går dit och betalar för att fixa dockans hår. Längst in fanns en restaurang där man endast kan äta med dockan. En riktig restaurang för att till exempel fira dockans födelsedag osv. Inte det billigaste paryt för en docka. Det var som en helt ny värld för dem som är besatta av dessa dockor. Inte nog med det, de ska tydligen öppna sjukvård. Jag vet ju själv att jag lekte med dockor mycket när jag var liten och fixade födelsedagar och var ute i snön med dem osv. Men det priset av en docka, frisörsalong och restaurang osv var lite för mycket. Fantasi barn!!! Snälla fortsätt med er fantasi på hemmaplan! Tyckte att det kändes lite obehagligt faktiskt när man såg allt och priser.

Måndag Down Town

Från i måndags till imorgon(onsdag) är min värdmamma bortrest med jobbet vilket skulle resultera i att jag skulle få jobba mer. När måndagen kom och jag hade skjutsat barnen så kommer min värdpappa fram och sägar att jag kan vara ledig hela eftermiddagen. Han skulle åka iväg med barnen på hockey och allt vad det var. Jag frågade en extra gång om han verkligen inte behövde hjälp men nepp, jag fick vara ledig. JIIIIIPPPPIIIIIEEE!
Hörde av mig till Jacob (killen från mitt team på au pair mötet vid bönan) på direkten och bestämde oss för att åka down town under dagen. Kan ju säga att jag saknar lite sköna killar att hänga med (FINNS INGA UNGDOMMAR förutom kvinliga au pairer i mitt område). Klagar inte men tycker det är skönt att ha båda sidor. Och nu när man träffade Jacob på Au pair mötet så visar det ju sig såklart att han är inne på sin sista vecka som au pair. YES :(
Blev en riktigt lång promenad inne i staden. Planen var att ta oss från stationen till Navy Pier. Säger bara "Lita ALDRIG på killar". Tredje gången gillt så kom vi fram tillslut. Mysigt område. Dit vill jag gå med min kamera vid skymningen eller gryningen. Skulle vara jätte fint med solen.
Varje gång man är down town och vill ha choklad gratis så är det bara att trippa in på Ghirardelli precis bredvid Top shop och sen choklad affären precis mitt emot Ghirardelli. De ger alltid ett provsmak i dörren när du kommer in. Gör det typ varje gång ^^, Måste ju nästan slå mig på fingrarna. Satte oss på kvällen på restaurangen Cheesecake factory och åt middag och en "liten" efterrätt. As stor cheesecake, så vi bestämde oss för att dela den. Vi fick nästan rulla tillbaka till tåget! Matkoma!!!
När jag kom hem fick jag se min värdpappa helt slut i vardagsrummet med båda barnen som försöker att göra läxor. Klockan var kanske 9.30 och de hade kanske kommit hem vid 9. Så plugg och mat var prio ett! Även om jag var ledig så kunde jag bara inte lämna Sean (min värdpappa) så trött med barnen. Tog hand om Bridget och disken och städade hela vardagsrummet. Det glädjer mig att hjälpa till valfritt med det stora tacket man får sen. Ge och ta!

Söndag 18e sep

I söndags åkte jag till ett stort shopping mall norrut ca 40 min med Sarah. Det var ju som vanligt jag som inte skulle shoppa något men jag som kommer hem med mest. Men det blev en riktigt mysig runda. Äffären på första bilden är jag kär i. Som ni kan se så är det typ indiantema i butiken och jag bara älskar alla slags drömfångare och liknande saker. Var bara tvungn att ta upp cameran. Så himla fina saker.
Trippade in på Halloween express med. Längtar till Halloween och få se hur allt går till och ser ut på denna kontinent. Det är ju något man har hört så mycket om. och vilka mängder av olika kostymer de har! Kostymerna på väggen som i ser på nedre bilden är bara hälften av alla kostymer och mindre än en tredjedel av affären.

Lördag 17 sep i bilder

Au pair möte down town var det som stod på tapeten i lördags. Mötet började vid 11 vid bönan då vi alla, säkert 100 au pairer, delade in oss i grupper för "Scavenger hunt". Alla grupper fick alltså ett varsitt häfte med frågor och uppgifter som skulle ge poäng.
My team!
Så himla roligt att se folk åka omkring med dessa konstiga maskiner. Haha allt från poliser --> security --> allmänna människor.
En av uppgifterna var att ta ett gruppfoto med en person med en idrottströja. Vi körde på stort och hoppade in i en sportaffär.
Ännu ett gruppfoto där man var tvungen att se vattnet bakom. På bilden har vi au pairer räknat från mig till höger. Svensk (jag), Svensk, Dansk, Tysk, Svensk, Dansk.
Gruppfoto med den gigantiska Marilyn Monroe statyn. Och ett antal andra uppgifter...
...och massor av frågor om Chicago. Bästa stället att fylla i detta är ju såklart starbucks!
Tillbaka till starten. De räknade ihop alla poäng men tyvärr vann vi inte. Men nya vänner fick vi!
Dessa fyra underbara flickor, alla från sverige men bor nu i södra chicago, så en längre bit ifrån mig, frågade om jag ville följa med på amerikansk fotbollsmatch direkt efter au pairmötet. Och kan man tacka nej til det? NEJ! College från Wisconsin mot Huskies från Chicago. Var dock tvugna att gå innan matchen var slut för att hinna med metran hem :/ Villket go i publiken, cheerleaders, mascotts, tydligen jätte känd orkester.....millitärer, vilket var en del jag inte riktigt förstod, och armhävningar mitt i matchen. Jaa jag har mycket kvar att lära:)
Tog med mig Sarah till Anna på kvällen och lagade svensk tacos. Åh så gott det var! Och vi fick ett bra godkännande från Sarah som är från Tyskland. Därefter blev det filmen "Home alone". Är ju superroligt nu när man sett kyrkan, affären och huset i verkligheten:) Förresten så ska de spela in en ny film i Chicago nu snart, men fråga mig inte vad den heter för då får ni inget bra svar!..

Tosca

Fredagen ägnade jag faktiskt min tid till att bara vara hemma och ta det lugnt. Var så fruktansvärt trött. Passade på att baka lite svenskt (om det nu är det vet jag inte men men). Tosca blev det, och gud så god den blev. Något för länge i ugnen kanske men inte något vi ska klaga på. Fick bra kommentarer om det med. Så helt godkänt!:)

2 ägg

1,5 dl socker

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

2 msk grädde

100 g smält avsvalnat margarin

 

Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt resterande ingredienser. Grädda i 200 C. Tills kakan lossnar från kanterna.

 

Glasyrmassan får ett hastigt uppkok:

50 g margarin

50 g socker (0,6dl)

50 g sötmandel

¾ msk mjölk

1 struken msk vetemjöl

Ta ut kakan från ugnen och se till att glasyren är redo. Häll på glasyren och in i ugenen igen tills glasyren får en gyllenbrun färg.


Laundry day

Är inne på min 5e eller 6 tvättrunda. Först barnens och sen mina kläder. Bytt sänglakan i alla sängar med. Gått en promenad, haft lite främmande av Helena och suttit ute och fryst i en timme medan Bridget ville leka i lekparken efter skolan. Ja, men nu sitter jag hemma igen. Är riktigt seg, inget GO alls i kroppen. Jobb till halv 9 sen så blir det att träffa lite människor. LÄÄÄÄÄngtar efter sängen!

14e sep

Det är den 14 september och jag har fortfarande inte fått min pinkod för att kunna öppna mitt bankkort här och börja använda det. Börjar bli lite, bara LITE irriterande. Men pengarna rullar dock in på kortet;) Har mitt bankkort i plånboken med Blackhawks på! Dem måste man ju heja på när man bor här! På lördag ska minstingen i huset (alltså Bridget) få äran att åka in down town och åka/träna/träffa hela blackhawks laget. Endast hon och hennes kompis blev valda:) Coolt! Både Colm och Bridget träffade Patrick Kane här om dagen och var så nöjda med att ha fått prata med honom och fått autografer.
Men för att komma tillbaka till denna dagen igen då. Även fast det har varit en lugn dag än så länge så har det hänt lite utöver det vanliga. När jag droppade av ungarna på skolan åkte jag direkt till gymmet och löpte 40 min. 40 min!!!!! haha känner mig lite stolt, för bara så ni vet så är det inte alls likt mig! Men det ska vi ändra på! Stötte på två personer där med som erbjöd mig en gratis undersökning av ryggraden. De var där med sitt företag (kiropraktik) och sammarbetade med LA fitness. Känner ju inte att jag har haft något problem med ryggen men vad sjutton, gratis undersökning tackar man väl inte nej till! Han bad mig att ställa mig rakt med armarna hängande, sen upp på två vågar. Visar sig att jag skulle behöva gå till en kiropraktor enligt hans undersökning för att inte få problem i framtiden. Jag är sned i axlarna och jag bär mer vikt på ena benet än vad jag gör på andra, vilket betyder att jag är sned i höften (ena benet blir kortare på så sätt). Axlarna har jag alltid varit sned i så länge jag minns men det är ingen som påpekat. Har känt lite som att jag lutar åt vänster när jag står upp och "vipps" nu fick jag svar på det med!
När jag var på väg till bilen i parkeringshuset stötte jag på en lite större kvinna som också tränade på LA fitness. Vi sa några kommentarer till varandra, när jag försökte öppna dörren åt fel håll, sen säger hon tillslut. "Are you Swede?" Ja, sa jag såklart. Så började hon prata svenska med lite brytning. Visade sig att hon har bott i Sverige ett tag och jobbat med barn själv. Får typ en chock varje gång någon gissar att jag är svensk. Ser jag så typiskt svensk ut!?När vi ska dela på oss öppnar hon plånboken och ger mig hennes kort och säger att jag måste ringa henne om jag vill ta en fika, om jag mår dåligt, om jag längtar hem, om något känns fel, om jag behöver hjälp med något, att hon kan bjuda på mat precis vad som hells kunde jag ringa om. Hon var nog bland den goaste personen jag någonsin träffat. Efter endast stått och pratat i några minuter och sen säga att "jag kan vara som en moster", kändes helt sjukt. Kan ju låta lite skumt det jag berättar men den kvinnan kommer jag säkerligen att träffa igen. Jaa... jag kanske behöver en moster på den här sidan av jorden också! Den bästa delen var när hon skulle presentera sig. "Ja, jag ser ju inte ut som en men jag heter Barbie". Hon gjorde min dag!
Ne ush nu ska jag snart hämta barnen. Ska jobba till 8.30 pm idag.

Hemlängtan nummer 1

Nae igår var inte den bästa dagen på mitt äventyr. (Kanske inte ska säga hemlängtan, men saknad!). Bara den här känslan att man vill gråta som jag tror de flesta har haft någon gång i sitt liv! Därför fanns det inget av intresse att berätta om gårdagen. Hade ju såklart förberett mig på att det kommer att vara ett jobbigt år och vet att jag klarar ett helt år lätt. Har det till och med så sjukt mycket bättre och roligare än vad jag förväntat mig. Men självklart har alla sina bra och dåliga dagar. Även på hemmaplan. Så tro inte att jag kommer åka hem tidigare bara för en liten dipp;)
"Gråt bara, gråt" "Gråt ut allt i floder, så känns det bra sen" Var ungefär de orden jag fick av Helena när hon kom förbi igår kväll. Men mådde bättre redan då för floderna hade jag redan släppt ut innan hon kom över. Det man inte har här saknar jag sjukt mycket. Som exempel under vardags kvällarna när man bara vill laga mat och titta på tv och prata om sin dag osv. Saknar det massor att sitta med mamma med kvällsmat och bara ligga avslappnad, död, framför tvn och skratta över något tokigt som hänt över dagen, diskutera ett program, klaga över reklamen eller bara få veta vad den andre gjort över dagen. Eller något så enkelt, att få höra någon ropa att maten är klar om jag vill ha. Eller som hos pappa, ha en stor härlig frukost tillsammans och bara prata. Men det allra bästa.... att ha någon hemma som vill veta om min dag. Intresset. Min värdfamilj är toppen, men några familjemiddagar ser man inte mycket av, och den varma känslan av intresse. Men det är bara första månaden som gått. 11 månader återstår!
Vad gäller undomen här så saknar jag att vara ett stort gäng och grilla eller bara umgås, även fester. Den där jäkla 21 årsgränsen, och att alla amerikaner i min ålder går på college överallt förutom i vår förort. Känner fortfarande saknad men idag känns det i princip toppen igen. Det här ska ju bli bästa året någonsin och då har jag ju inte tid att deppa hela året. Gråt ut i floder så går det över. Det kör vi på!
Haha sitter nu nere i mitt rum och lyssnar på hur min värdpappa står i köket där uppe och pratar med hunden. Haha det här är nog den personen jag hört med mest inlevelse!

Six flags i bilder


3000 personer, 3000 flaggor


Happy birthday

Ja i efterskott blir det väl nu då. Min värd pappa fyllde år igår och eftersom jag inte skulle vara hemma så fixade jag en liten överraskning som han fick vakna till:)

11 september

Viste inte riktigt hur jag skulle styra upp den här dagen. Six flags var i planerna men kändes bara helt fel i morse. Den 11 september vet vi ju alla vad det är för en dag och det är den dagen som förändrades över hela världen. Många vågar inte åka in till stora städer, många sörjer och andra försöker hålla en så vanlig dag som möjligt eller som vissa, åka iväg på något kul. Frågan var ju bara, är det rätt att åka iväg på något jippo under den här dagen. Vissa amerikaner säger att det är fel medan andra tycker att det är rätt. Tankarna gick mycket fram och tillbaka denna morgon. Men kom fram till något som kändes ganska rätt för mig.
Denna dagen kommer vi alltid ha inom oss och i alla fall jag kommer att känna för alla offer och sörjande så länge jag lever även om jag inte kände någon. Men känner inte att jag ska sitta hemma och ta det lugnt eller sörja. Känner att jag ska LEVA för dem! Min morfar och farfar är två personer som jag kände, som jag är släkt med, som jag älskar som har gått bort. Men inte skulle de vilja att jag satt och sörjde eller så varje år då deras dag kom. De vill att jag ska ha det bästa livet någonsin och ta vara på det varje dag, varje minut, varje sekund. De vet att de alltid har sin plats i mitt hjärta och att jag tänker på dem och saknar dem. Känner verkligen så, att jag ska leva för dem! Det går att leva samtidigt som man tänker på dem!
För alla er som har förlorat någon som ligger er nära på alla sätt idag, så känner jag för er. Och jag har levt för dem idag.

I'm going to miss you..

En liten del av kvällen tillbringades hos sötaste Alcione med barnen. Skönt att komma iväg och att barnen kan klara sig själva medan jag och Alcione kan sitta och prata. Hon är vekligen en fin tjej, kommer sakna henne. Hon reser till LA imorgon och ska resa runt i två veckor, sen kommer hon tillbaka för att endast jobba i två veckor till, sen far hon hem till brasilien. Även fast vi pratar engelska (vilket kan vara lite svårt när man inte kan uttrycka sig så bra ibland) så har vi "connectat" så himla bra. Gillar den tjejen.

Gårdagen i bilder

Anna och jag åkte till LA fitness i Northbrook. Körde 30 min kondition och gymmande riktigt hårt benen, rumpan och bålen. Inte undra på att jag har träningsvärk. Gillar gymmet. De har även instruktörer som går runt och ser till att alla har det bra och gör rätt och ger råd. Gymmet i både Northbrook och Evanston är stora och bra gym, riktigt bra när man kan åka dit på förmiddagen för då är det minst människor. Åkte sedan vidare till Northbrook court (varuhus) och shoppade lite smått. Jag gjorde bästa köpet ever. Handlade 5 olika saker. Personalen verkade jätte stresad, eller iallafall hon i min kassa, så hon råkade slå in det billigaste klädesplagget två ggr (13dollar) och glömde slå in det dyraste (35dollar). Så nu är det bara att gå tillbaka och rätta till felet med att hon slog in ett plagg två ggr, så får jag 13 dollar tillbaka plus att jag fick det dyra plagget gratis;D
På kvällen åkte vi tillbaka till Northbrook court och mötte upp med två danskar. Kathrine (blonda på övre bilden) och Marie (bredvid mig på andra bilden). Härliga flickor. Kom fram till att vi kunde förstå varandra lite när man pratade långsamt och att det låter som att vi svenskar sjunger när vi pratar svenska. Hehe ja det är ju kul att man kan sjunga hyfsat bra på något sätt! :P Shoppade ännu lite till.  Åkte sedan hem till Anna för att göra kladdkaka. Var lite svårt för smöret smakar inte riktigt likadant, kakaon var ljusare än vad vi har, hittade inget vanilj pulver hos Anna och gick inte att ändra värmen i micron. Men tjejerna var nöjda med mitt bak så tummen upp:) Ska försöka göra kladdkaka några gånger till så blir den nog bra i slutändan!

Karaoke kväll

Åkte till en bar i torsdags kväll med ett härligt gäng andra au pairer. Supermysigt! Det spelas ständigt karaoke i baren och denna gången bestämde vi oss för att delta. Körde på med låten Shania Twain - Man! I feel like a woman. Gina filmade oss andra. Haha gud vad falsk röst jag har! Pinsamt.

9/11

Min värdpappa fyller år imorgon. Börjar få lite panik över vad jag ska köpa. Men blir kanske någon blomma eller så. För er som inte kommer ihåg så är det ju även 9/11 imorgon. Vet inte om man ska sörja eller fira. Men blir så att vi åker ett gäng tjejer till Six flags. Vi får väl se till att hålla en tyst minut i bilen, sen blir det skratt och skrik. Längtar:) Ikväll blir det jobb men två små busar!

Känner mig stel som en pinne

Vaknade ganska sent idag. 11.30. Hade tänkt att vakna till frukost med vänner vid 10 men gick inte alls. Inget i min kropp ville vakna till klockan. Skönt att få sovmorgon, en lugn frukost och lite film:) Sitter nu i soffan på nedervåningen (där jag kan ta över vänner och se på film osv, mitt eget lilla område) och äter mitt oatmeal och ser på Atlantis.

LA FITNESS

Efter att ha skjutsat barnen till skolan och laddat om tvätten åkte jag till Evanston, ca 10 min från Wilmette, till LA fitness gym. Känner att träningen jag kört inte håller den nivån jag vill köra på. Är ju en person som vill ha mycket variation i mitt liv:) De har gruppträningar, stort gym, konditionsdel, baskethall och simbassäng. Får även träna på alla LA Fitness anläggningar.  Inte nog med det. Jag skrev in mig på LA fitness för endast 39dollar i månaden. Gud vad fjäskiga de var. Men är riktigt nöjd med priset. Vad kan det va... typ 280kr!?.. Lite mindre kanske. Får även en personlig tränare 1 timme under ett valfritt pass. Satt och pratade med honom idag (personliga tränaren). Pinsamt det kändes att sitta och prata om vad man ville träna, träningssätt till kroppsdelar. Haha.. såklart jag sa rumpan och bålen och att jag ville hålla mig smal. Vilket stort leende jag fick av honom då. Sa även att han skulle köra riktigt hårt med mig. Tror att han såg fram emot att köra slut på mig totalt. haha jaa, vi får väl se hur det går. Lovade att inte klaga under passet iallafall. På måndag smäller det.
Kroppen mår riktigt bra efter ett ordentligt pass. Löpte 20 min, gymmade 40min och simmade ungefär 40 min.

En helt vanlig dag i staterna

Har inte så mycket att säga om den här dagen. Mina benhinnor kändes ganska bra idag så passade på att springa en tur. Känns lite nu efter men hoppar kanske över löpningen imorgon bara för att starta lugnt igen. Var tvungen att åka till banken SJÄLV för att jag inte fått pinkoden för att aktivera kortet. Jag.....själv... till banken....prata engelska.... Var lite nervös men gick riktigt bra faktiskt! Åkte vidare in till Old Orchard med Helena och Anna. Och se på tusan, Helena (som knappt skulle vilja sätta sin fot inne på H&M eller forever 21) shoppade loss på forever 21. Sen blev det jobb igen.
Sitter nu vid datorn med lite snax och ser på Robinson. Mös till det lite med ett ljus. Känner mig på ett
riktigt myshumör idag!

Oatmeal

Åt ett havregrynsmål i lördags på Corner bakery café. Såå gott! Perfekt till frukost. Försökte mig på det hemma. visste inte riktigt ingredienserna men blev riktigt nöjd med resultatet. Lite som gröt men ändå inte.
Ta havregryn, i mitt fall 1dl
Tillsätt lite vatten, bara så att havregrynen blir lite mjuka.
Tillsätt sen yoghurt tills det känns som gröt. Tillsätt lite salt.
Blanda sedan i torkade tranbär, russin, hallon och jordgubbar, eller efter eget önskemål.
Sen är det klart för att ätas.
Lätt som en plätt! Smaklig måltid!
Mitt resultat!

Börjar känna hösten komma

Det slog om på en dag. Vädret...Från att ha haft kvällsvärme till kylig blåsigt höstväder mitt på dagen. Det enda jag hade med mig till Anna var shorts. Kände att jag inte ens ville vara ute. Så kallt blev det på en dag. Idag har jag dragit fram lite höstkläder. Behövs ingen jacka fortfarande men jeans och kofta eller liknande kan behövas. De säger att värmen kommer tillbaka nästa vecka. Det får jag hålla tummarna för. Värmen känner jag mig inte klar med! Chicago är ju känt för sitt växlande väder men så snabbt hade jag inte räknat med:) Snart kommer det väl snö också. hehe nerå inte riktigt än.
Åkte med en vän till Oakton Community College för att hämta lite ansökningspapper och kolla runt på skolan. Har planerat lite att ta en weekendkurs (3credit) och en kurs på College även det 3 credits. Då får jag ihop allt jag behöver. Weekendkurs är svårt att få välja vad jag vill läsa men på colleget kan jag välja precis vad jag vill. Känner att jag nu har alla möjligheter att testa precis vad som hellst. Vill köra på med något ploj, roligt. Kommer inte berätta än vad jag har i planerna men det är helt utanför mina kunskaper, personlighet och trygghetszon! Hoppas på att utvecklas mycket som person. Spännande! Alla kurser och scheman kommer nästa månad. Då skickar jag in mina ansökningar:) Nu måste jag hämta upp barnen från skolan. Tjululu!

Saknar sommarens fester

Skypade med mamma igår. Skype är helt underbart. Känns inte som att jag är så långt borta ändå. Hon berättade att hon träffat en av Linus (bror) vänner som var med på min Avskedsfest innan jag åkte til USA. Han hade berättat vilken toppenfest det var. Känns kul att festen blev så uppskattad som den blev! Fick många kommentarer om att det var årets fest! Hade aldrig fått det så bra utan bror min. Jäklar vad kul vi hade, saknar festerna vi hade under sommaren. Det var den roligaste sommaren jag haft! Underbara människor. Tack för detta minnet!!! Har massa knasiga bilder=D

Måndag 5:e Labour day

I går vaknade vi upp hemma hos Anna till en måndag av ledighet. Det var nämligen Labour day igår. Det är en högtid som ses som en helgdag. Firas alltid första måndagen i september. Kan jämföras med 1maj i Sverige. Så då var första högtiden "firad"!. Blev god frukost med amerikanska pannkakor, bagels, juice, frukt och lite annat. Annas värd päron hade lite främmande så lite tårta fick vi med som var stylad som en hamburgare.

Blev en riktig latdag idag, men det var skönt. Behövdes! Passade på att laga amerikanska pannkakor hos Anna. Våra första egnagjorda amerikanska pannkakor. Lyckades ganska bra tycker jag. Supergott. Inte nog med det. Robinson började förra veckan i Sverige. Passade på att sätta på några avsnitt under middagen. Ååå, vad jag tycker att det är intressant och roligt program. Någongång kommer jag nog söka in. Måste sluta vara sån fegis:) Åkte hem och tog en timmes promenad med hunden. Mina benhinnor vill inte bli bra än, så löpningen får jag försöka stegra upp riktgt långsamt.

Söndag 4:e i bilder

Åkte lite sådär hem till Sverige igår. IKEA var det på schemat. Jag Anna och Therese åkte dit och köpte diverse bra grejer vi behövde men också, svensk choklad, lingonsylt, knäckebröd och KRÄFTOR! Det är inte så att jag längtar hem till sverige men kändes på något sätt skönt att komma dit. Varorna hade kvar namnen på svenska och det fanns endel som inte finns i USA annars. Vad gäller mat. Aa, när hemlängtan kommer så åker vi nog ytterligare ett varv till Ikea.
Therese var tvungen att åka hem efter Ikea men istället kom Jeanette till Anna för en liten kräftskiva. Jeanette är också svensk och kom till USA i januari och åker altså i januari nu om hon inte förlänger. Håller tummarna på att hon stannar ett tag till. Mysig kväll med Shrek på tv både ettan och tvåan. Tror inte att någon av oss följde filmerna. Fokuset satt mer på prat och få upp skalen på kräftorna. =)

Lördag 3:e sep i bilder

Åkte in till Chicago på moronen. planen var att sola halva dagen, gå på stan och sen äta middag på Navy pier. Men visade sig att det skulle bli lite halvdant väder så stranden hoppade vi denna gången. När vi hoppade på tåget visade det sig att vi blev ett stort gäng au pairer som skulle in till Chicago. Och alla kände typ alla på något sätt. Riktigt kul att lära känna nytt. Inne i Chicago delade vi lite på oss över dagen. Jag Anna och Helena kikade runt lite i bland annat chokladaffären nedanför. Fick provsmaka, åå så gott. Men kände redan där efter att magen började svullna igen. Fan asså.
Anna hittade den perfekta muggen (Chokolate lover) till mig som ihon vill ge mig i födelsedagspresent. Äter ju choklad hela tiden även fast jag vet att magen inte mår så bra:S Vi får väl se vad som dyker upp på min födelsedag ^^
Vidare till H&M och lite andra affärer. Anna hade slut på kontanter och skulle börja handla på sitt svenska kort. Fungerade inte någonstans. Jättekonstigt, för mitt fungerade ju och vi båda har handelsbanken. (Visade sig sen att handelsbanken i sverige hade spärrat kortet för att de trott att det var stulet, eftersom det var i USA nu) Ja, så det kan bli. De kommer troligtvis att låsa upp det imorgon(tisdag) igen.
Tillslut blev det mat på en riktigt häftig restaurang. Djungel över hela restaurangen. Träd med grenar som gick upp över taken med fåglar och ormar i, gorillor och elefanter i rörelse (men låtsas) vattenfall, stjärnhimmel, årkväder, akvarie med fisker. Cool restaurang. och riktigt god mat!
Åkte på kvällen hem igen, men denna gång hem till Anna och såg på film med sleepover.

Fredag 2:e sep i bilder

Efter 1,5 timmars jobb åkte jag och Anna till Evanston till Urban Outfitters. Hade längtat så länge på att åka dit. Butiken, stilen allt passar mig perfect. Skulle kunna gå där inne en hel dag. Skulle kunna köpa allt! Köpte på mig lite men pengarna måste nog börja sparas, så höll åt mig.

Drog vidare till Old Orchard där vi åt lunch. Apa gott! Men osten fick min mage att svullna upp. Laktos. Men ibland så måste man få njuta lite:) Gick sen vidare in på affären forever 21 för ytterligare shopping. Köpte på mig lite bra kläder för arbete och vardag och mys.
Hem för jobb igen i några timmar....
Efter jobbet i kom Alcione förbi och plockade upp mig i sin bil med världens bästa AC. Haha, helt öppen bil. Härlig att åka i och behöver ej låsas när man parkerar den. Vi åkte ner till stranden och låg och bara pratade. Känns riktigt tråkigt att hon åker snart. Hon reser nästa på två veckors semester, sen kommer hon hem och jobbar i två veckor, sen hem till Brasilien. Vi får se till att göra det bästa av tiden.
Senare på kvällen kom Anna hem till mig med luftmadrass och tandborste. Tänkte att vi skulle ha en myskväll och sleepover. Sprang först en runda, sen åkte vi till en restaurang "Tokyo & Beijing" med supergod mat. Dit kommer vi lugnt tillbaka. Riktigt gott och snabb service.
Efter middagen blev det filmmys med Ben & Jerrys och m&m. Mums!

Utan bil.

Idag är jag utan bil. Den ville inte starta i morse så min värdpappa försöker fixa den annars så blir det verkstan. En gammal Volvo är det jag har. Volvo känns ju superbekvämt men känns sådär att behöva vara orolig att inte kunna starta om jag måste någonstans. Fick ta den stora bilen idag. Då menar jag stor. Eller det kändes så ifrån ratten iallafall. Är van vid de små, låga, kompakta. Men det gick gaska bra, vande sig efter en liten stund. men måste säga att jag hellre håller mig till de lägre bilarna.
Här har vi min lilla fina Volvo.
Eftersom jag skulle ta det lugnt med löpningen idag så åkte jag och Helena till hundstranden med hundarna. Det är ju tur att hon har en bil iallafall. Var ganska disigt idag men superfint väder. Härlig morgon. Väl hemma var det dags att tvätta, tvätta, tvätta. En maskin till nu så är jag klar med båda barnens och mina kläder.

Detta är vad jag lever med just nu!

Tog en tur till stranden idag. Stekande sol och bättre väder ska det tydligen bli! Känns as härligt att ha en strand som denna så pass nära. Parkeringsbiljett på bilen och Ann-Sofies strandpass. Perfekt! Längtar inte till vintern kan jag ju säga!

Fan att jag alltid ska förstöra..

Löpningen är i full gång här i Wilmette. Men blir så arg på mig själv. Ska alltid förstöra när jag försöker komma igång med träningen. Antingen är jag för lat eller för ivrig. Kan knappt gå nu efter löprundan. Löpte 20 minuter i morse och 20 nu och mina benhinnor skriker. Jag hoppas att det går över någorlunda tills imorgon. Ska ta en lång promenad istället då på morgonen och sen ett styrkepass på kvällen. Håller tummarna för att jag kan springa på fredag igen.
Och att inte gå att småäta är ju så jäkla svårt. har klarat mig från bakelser och dylikt men då blir det annat istället. Det får väl bli som så att jag trappar ner med småätandet mer och mer och den här veckan var steget att få bort alla bakelser och godis. Nästa vecka blir mitt mission att försöka få bort resten av småätandet, och hålla mig till bra måltider och mellanmål. Dagdrömmarna om allt gott kommer väl att blekna bort med tiden hoppas jag.

RSS 2.0